UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, OBEN BUDAK VE SİNAN BİÇİCİ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, OBEN BUDAK VE SİNAN BİÇİCİ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, OBEN BUDAK VE SİNAN BİÇİCİ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Mesut Yar – Posta
GENÇ OSMAN HIZLANMALI!

Bana göre Muhteşem Yüzyıl Kösem’in (Star TV), kurtuluşu “Genç Osman” karakterinin bir an önce hikayeye dahil olmasıyla mümkün olabilir. Osmanlı tarihinin en trajik kaderli şehzadelerinden olan Osman’ın hikayesi biraz da bir önceki neslin efsanesi Şehzade Mustafa’yı andırıyor. Eh bizim de yürekler yufka. Mustafa’nın idam edilme sahneleri hala internette en çok izlenenler arasında. Buradan hareketle o yüzyılı kurtarırsa Genç Osmankurtaracak gibi geliyor bana. Tıpkı o mehter marşında olduğu gibi; “Allah Allah deyip geçen Genç Osman oy!..” 

Yüksel Aytuğ – Günaydın

KÖSEM NİYE TUTMADI?

Yılın en iddialı dizisi olmasına rağmen büyük hayal kırıklığı yaratanMuhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin reyting eşiğini atlatamama nedenlerini uzun uzun anlatmıştım. Nurhayat Demir adlı okurun ise sorunun özensizlikten kaynaklandığı görüşünde: "Değinmek istediğim konu Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi. Hiçbir bölümünü izlemedim açıkçası. (Diziyle alakalı değil, ben uzun dizi süreleri nedeniyle kaliteli bulduğum dizileri de, çok izlemek istememe rağmen izleyemiyorum zaten.) En son bölümüne evde denk geldim. Ben bu kadar para harcanan bir dizinin (başlamadan önce öyle söylenmişti) bu kadar özensiz olmasını şaşkınlıkla karşıladım. Muhteşem Yüzyıl Kösem çok eleştirilse de büyük bir özen ve kaliteye sahipti. Koca koca sultanlar kapı arkalarında iş çeviriyorlar. Bu yüzden inandırıcılığını da fazlasıyla kaybediyor. Fragmanını her gördüğümde bu kadar para harcanmış, nasıl olmuş da tutmamış diye düşünmüştüm. Gördüklerimden sonra sorumun cevabını almış oldum." 

Oben Budak – HT Magazin
TAŞ DEĞİL GERÇEK!

Özge Özpirinçci
 hafta içi attığı “Genç kızların idolü olan bir dizi karakterinin özendirici bir şekilde kürk giymesi ne kadar düşüncesizce değil mi?” yazılı tweet’i konusunda sorguda. Basın, bu mesajı kime yolladığını araştırıyor. Konunun o tarafı da önemli tabii ama atılan tweet’in “Taş” olarak nitelendirilmesi bir tuhaf geldi bana. Çünkü ortada bir taş yok, gerçek var. Özge bunu hakikaten kürkle dolanan Elçin Sangu’ya atmış ya da aynı günahı işleyen bir başkasına da yazmış olabilir. Önemli olan genç kızların idolü birinin sanki kutuplarda yaşıyormuşuz gibi kürkle dolanmasıdır aslına bakarsanız. Her zaman söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim, yumuşacıklar ve güzel görünüyorlar diye hayvanları katledip üzerlerine giyen mantalitenin yanında durmak bu çağın modernizmine uymuyor. Evet ilk çağlarda her şey anlamlıymış ama günümüzde kürk giymek bir nevi kıroluk. Karşısında durmak taş atmak değil, gerçekleri söylemektir. 

Sinan Biçici – Milliyet Cadde
SICAK ‘AİLE İŞİ’ SEVENLERE
ATV
’nin yeni dizisi ‘Aile İşi’ bugünlerde pek yer bulamayan tür olan bir komedi dizisi. Kaza sonucu bütün ailesini kaybeden küçük bir kız hafızasını kaybeder. Ona ailesini hatırlatmak için aile fertlerine benzeyen kişiler bulunur ve ona sahte bir aile kurulur. Fazla tesadüflerle başlayan bir Kore dizisi uyarlaması ama ruhu itibarıyla Yeşilçam’ın ‘Ayşecik’ hikayelerini anımsatacağa benziyor. Her ne kadar tefecilere, süpermarkete karşı mücadele eden bu küçük esnaflar, yoksul insanlar para için bu işe girse de, yine kutsal ve büyük bir amaç her şeyin üzerine çıkıyor. ‘Fakir ama iyi’insanlar, küçük bir kıza aile olup onu hayata döndürecekler. Seyirci, gerçekçilik ve inandırıcılık sorununu komedinin hoşgörüsüne sığdırırsa bu diziyi sevebilir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları