UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİZE SICAK HAVALARA KANIP KIŞLIKLARI KALDIRMAYIN DEMEDİK Mİ? ‘BEYAZ SOĞUK' GERİ GELİYOR!..

SİZE SICAK HAVALARA KANIP KIŞLIKLARI KALDIRMAYIN DEMEDİK Mİ? ‘BEYAZ SOĞUK' GERİ GELİYOR!..

SİZE SICAK HAVALARA KANIP KIŞLIKLARI KALDIRMAYIN DEMEDİK Mİ? ‘BEYAZ SOĞUK' GERİ GELİYOR!..

Hava durumu son raporları İstanbul ve Ankara olmak üzere mevsim normallerine iniyor. Meteoroloji son tahmileri açıkladı haftasonu yurdun doğusunda kar yağışı kendisini gösterecek. Yurt genelinde sıcaklıklar 8 derece birden düşüyor.

Hava durumu son tahminler meteoroloji açıkladı Doğu'ya kar geliyor. Başta İstanbul ve Ankara hava durumu raporları olmak üzere artan sıcaklar tekrar mevsim normallerine dönüyor. İstanbul hava durumu 3 gün boyunca yağışı olacak, yağış geçişleri zaman zaman etkili olacak.

Son günlerde güneşli ve mevsim normalleri üzerinde seyreden hava durumu yerini yağışlı havaya bırakıyor. Yurt genelinde sıcaklık değerleri 7-8 derece birden düşüyor. Doğu ve İç Anadolu Bölgesi hriç birçok bölgece sağanak yağış etkisini gösterecek. Sıcaklık düşüşleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. Haftasonu yağışlar alanını biraz daraltarak devam edecek özellikle Batı bölgelerde yağış geçişleri etkili olacak. Doğu Anadolu'da yüksek yerlerde kar yağışı görülecek. Pazar günü yağışlar etkisini ve alanını arttıracak yurt geneline yayılacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU SICAKLIK HIZLA DÜŞÜYOR!

İstanbul hava durumu son raporları meteoroloji açıkladı 3 gün boyunca yağış var. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık değerleri düşüyor. Bugün gün boyu yağış geçişleri görülebilir. Haftasonu ise yağışlar yer yer etkisini arttırark devam edecek.

İstanbul hava durumu sağanak yağış geliyor. Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Sabah saatlerinde batısında toz taşınımı bekleniyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi ile Kahramanmaraş, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Karadeniz kıyı kesimi ile Doğu Anadolu'nun doğusunda, gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

SICAKLIK HİSSEDİLİR DERECEDE DÜŞÜYOR

Batı bölgelerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacağı ancak ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Genellikle güney ve güneybatıdan zamanla batısı kuzey batıdan hafif ara sıra orta kuvvette, Orta Karadeniz, Güney Ege, Batı Akdeniz'de kuzey, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13