UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, GÜLSE BİRSEL, ONUR BAŞTÜRK VE ALİ EYÜBOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, GÜLSE BİRSEL, ONUR BAŞTÜRK VE ALİ EYÜBOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, GÜLSE BİRSEL, ONUR BAŞTÜRK VE ALİ EYÜBOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Yüksel Aytuğ – Sabah

GEL DE KAHROLMA!

Geçen bayram, güneydeki cennet koylarda sintine atığından kaynaklı kirliliği görünce denizcilik hayatımı fiilen bitirip emektar teknemi satarak, kaptanlıkta jübile yapmıştım. …

Geçen bayram, güneydeki cennet koylarda sintine atığından kaynaklı kirliliği görünce denizcilik hayatımı fiilen bitirip emektar teknemi satarak, kaptanlıkta jübile yapmıştım. Ama deniz aşkım devam ediyor. Bu nedenle hafta sonu sinema seçimimi yine deniz kokan bir filmden yana kullandım: Zor Saatler.

Film, sahil güvenlik tarihinin en küçük tekne ile yapılan en büyük gemi kurtarma operasyonunu anlatıyor. 18 Şubat 1952’de ABD’nin doğu sahilinde fırtına yüzünden ortadan ikiye ayrılan bir tankerdeki personeli kurtarmak için üç kişilik bir sahil güvenlik ekibinin 10 metrelik tekneyle 34 denizciyi kurtarması; 1.5 saat boyunca izleyiciyi...

 

Gülse Birsel / Hürriyet

MİZAH HAYATIMIZI NASIL KURTARDI?

 

‘Mükremin Çıtır’ o işsiz güçsüz gariban haliyle mafyaya kafa tutarken de içimizin yağları eridi, herkesi dövüp eve geldiğinde, hakkından kız kardeşi‘Lütfiye’ gelince de...

‘Burhan Altıntop’la ‘Selin Yerebakan’ didişirken, bir o tarafa, bir bu tarafa daha yakın hissettik.

Bazen de ikisinden de (ve onlar gibilerden) nefis bir intikam alıyormuşuz gibi geldi.

Bana bile öyle geldi!

Yani ülkeyle, otoriteyle, aileyle, hayatımızla, kendimizle, ne derdimiz ne hastalığımız varsa, kâğıtta, sahnede, beyazperdede, ekranda beliren bu komik insancıklar iyileştirdi.

Mizah külliyatı için ciltlerce kitap lazım

Birçok ustayı, birçok karakteri, birçok hikâyeyi unutmuyoruz ama onlardan burada bahsedemiyoruz tabii. Koskoca mizah külliyatı için ciltlerce kitap lazım.

Bu yılların çook öncesinden bugüne, bu topraklarda hiçbir zaman kolay olmamış günlerde, insanlar demişlerdir ki: “Bu işe üzülen, sinirlenen, yaralanan, uykusu kaçan yalnız ben miyim?”

Mizahçı da der ki: “Yok yav, çok kişi var, bak ben anlatıyorum, herkes yerlere yata yata gülüyor, düşün ne çokuz!”

Böylece, mizah sadece yaramıza merhem olup hayatımızı kurtarmaz, eş dost olur bize. Evet, yalnızlık paylaşılmaz. Ama yalnızlık kalabalıklara eşit olarak dağıtılabilir...

Ve mizah olur!

Mizah, sizin adınıza derdinizi alıp, şekerle kaplayıp yer!

Fakirliği, ezikliği, baskıyı dizinde kırar!

Mizah alır o sizi kahreden eşitsizliği, adaletsizliği, yozlaşmayı, fakirliği, ezikliği, bunaltıcı baskıyı, hepsini dizinde kırar!

Artık daha ne yapsın?

 

Onur Baştürk - Hürriyet

NELER DİNLEMEDİM Kİ...

 “Hayatım müzik dinleyerek geçti. Çocukken Portishead, PJ Harvey, Sevinç Tevs, Leonard Cohen, Nazan Öncel, Björk, Rolling Stones dinlerdim. Ayrıca Yıldız Tilbe’nin ilk dönemlerini, Deniz Arcak’ı, Mustafa Sandal’ın Suç Bende’sini, Levent Yüksel’in Medcezir’ini, Sertab’ı... Çok dinledim yani!”

70’LER DUYGUSU OLSUN İSTEDİM

“Albümde 70’lerin duygusu olsun çok istemiştim. Böyle hissettiğin çok teşekkür ederim. Ama bunu bilinçli yapmadık. Bir anda düzenleme öyle ilerledi, biz de çok sevdik.”

Ali Eyüboğlu / Milliyet

YEŞİL DENİZ'İN YENGELERİ

Cuma günü İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi’deydim. Pazartesi akşamları TRT 1’de yayınlanan ‘Yeşil Deniz’in setine gittim.

Belediyeler Yasası’ndan sonra Ödemiş’in mahallesi olan eski belde Birgi’ye ilk gidişim... 2012’de UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’ne aldığı Birgi’ye bayıldım.

Birgi, aslına uygun restore edilmiş taş evleri, konakları ve  pırıl pırıl sokaklarıyla şahane bir yer... ‘Yeşil Deniz’ sayesinde Birgi’ye olan ilgi adeta tavan yaptı. Hafta sonları insanların otobüslerle akın ettiği beldeye, mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. İzmir’den Salihli istikametinde 120 kilometre ilerlediğinizde Birgi’desiniz.

TFT Yapım’ın burayı seçmesinin sebebi, Birgi’nin doğal bir plato ve evlerin ışık kurulabilecek tavan yüksekliğine sahip olması.

Denize 1.5 saat mesafede çekilen dizinin adının ‘Yeşil Deniz’ olması da senarist Ali Kara’nın marifeti! Dizinin bir başka özelliği de şu: Başroldeki kızların hepsi, ekibin ‘yenge’si!

Çünkü Şive Şenözen, yönetmen Yahya Samancı’nın nişanlısı, Elvan Dişli, Ali Barkın’ın sevgilisi. Serdar Şanal’la dizinin yeni oyuncusu Merve Akkaya arasındaki aşk ise daha yeni.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13