UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"YAŞAYAN SOKAKLAR PROJESİ" KADIKÖY'DE SON SÜRAT DEVAM EDİYOR!..

"YAŞAYAN SOKAKLAR PROJESİ" KADIKÖY'DE SON SÜRAT DEVAM EDİYOR!..

"YAŞAYAN SOKAKLAR PROJESİ" KADIKÖY'DE SON SÜRAT DEVAM EDİYOR!..

Kadıköy Belediyesi, ilçede yaşayan sanatçıların yaşadıkları sokakların bilinirliğini artırmak amacıyla başlattığı 'Yaşayan Sokaklar Projesi’ kapsamında Fenerbahçe’de bulunan Selahattin Pınar sokağına gramofon yerleştirildi. Gramofonda, ünlü bestekarın büyük aşkı Afife Jale için yaptığı söylenen “Bir bahar akşamı rastladım size” bestesi çalıyor.

Kadıköy'de 'Yaşayan Sokaklar Projesi’ kapsamında ilk olarak usta şair Cemal Süreya ile başlamış şairin yaşadığı evin bulunduğu sokak düzenlenmiş ve kaldırımlara şairin sevilen beş şiirinden dizeler yazılmıştı. İkinci çalışma ise Acıbadem mahallesinde Özdemir Asaf için yapılmıştı. Projenin üçüncü ayağı ise Selahattin Pınar Sokak oldu.

Belediye, Fenerbahçe’de bulunan Selahattin Pınar sokakta düzenleme yaparak gramofon yerleştirildi. Gramofonda ünlü bestekarın büyük aşkı Afife Jale için yaptığı söylenen “Bir bahar akşamı rastladım size” bestesi çalıyor. Sokakta, Hicaz makamında Müzeyyen Senar’ın sesinden, sözleri Fuat Edip Baksı’ya ait “Bir bahar akşamı rastladım size” şarkısı yankılanıyor.

“Bir bahar akşamı rastladım size

Sevinçli bir telaş içindeydiniz

Derinden bakınca gözlerinize

Neden başınızı öne eğdiniz”

14 Şubat Sevgililer Günü öncesi yapılan düzenleme Kadıköylüler tarafından ilgiyle karşılandı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKADIKÖY  GRAMOFON  MÜZEYYAN SENAR