UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYANIN EN GÜZEL KANARYASI ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE'DEN BÜYÜK BAŞARI! TÜRK KANARYALARI DERECELERİ SİLDİ SÜPÜRDÜ!..

DÜNYANIN EN GÜZEL KANARYASI ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE'DEN BÜYÜK BAŞARI! TÜRK KANARYALARI DERECELERİ SİLDİ SÜPÜRDÜ!..

DÜNYANIN EN GÜZEL KANARYASI ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE'DEN BÜYÜK BAŞARI! TÜRK KANARYALARI DERECELERİ SİLDİ SÜPÜRDÜ!..

Portekiz'in Porto şehrinde düzenlenen 64. Damızlık Kuşlar Dünya Şampiyonası’nda Türk kanaryaları dereceleri adeta sildi süpürdü. 44 kuşun derece elde ettiği şampiyonada, 22 kanarya birinci, 11 kanarya ikinci, 11 kanarya da üçüncü oldu.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Başkanı Yılmaz Çakmak, şampiyonanın 16- 26 Ocak 2016 tarihleri arasında Portekiz'in Porto şehrinde yapıldığını hatırlattı. Bu yarışmaya Türkiye olarak 330 kuşla katıldıklarını, 44 derece elde edildiğini, 22 birincilik, 11 ikincilik, 11’de üçüncülük kazandıklarını söyledi. Bursa, Bolu, Antalya, İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerden kuşların dereceler elde ettiklerini belirten Çakmak, 12 gün süren şampiyonanın sonunda İstiklal Marşı’nı Avrupa’nın göbeğinde okutmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

“GEÇEN SENE HOLLANDA’YA KUŞLARIMIZI GÖTÜREMEDİK”

Çok sayıda şampiyonluğa şaşırmamak gerektiğini belirten Çakmak, “Bu sizi şaşırtmasın. Çünkü 26 bin kuş yarıştı. Ortalama bin kategori var ve bu kategorilerden birinciler çıkıyor. Bir önceki yıl Hollanda’da yapılan şampiyonaya gidememiştik. Yani bizi hala üçüncü dünya ülkesi gibi gördükleri için kuşlarımızı götüremedik. Ama ondan önceki sene Belçika’ya götürdük. Ondan önceki sene Portekiz'e, daha önce Fransa’ya, İspanya’ya gitmiştik. 10-24 Ocak 2017 tarihinde ise İspanya’ya gideceğiz.”

KELEBEK: 15 YIL SONRA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDUM

Kanaryası güzelliği ile dünya şampiyonu olan Bursalı Halil Kelebek ise yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Kuşlara çok emek sarf ettiğini ve sayısız Türkiye birinciliği olduğunu vurgulayan Kelebek, “Biz bu kuşlara çok emek veriyoruz. Yıllardan beri verdiğimiz bir emek var. Bu emeğin karşılığını en sonunda alabildik. 15 yıldan beri bu işi yapıyorum. 15 yıl sonra ilk defa dünya şampiyonu oldum.” diye konuştu.

“İLKOKULDAN BERİ KUŞ BESLİYORUM”

Kelebek, şampiyon olan kuş hakkında ise şu bilgileri verdi: “Bu benim geçen seneki yavrum. Bunun anne babaları bende. Bende 3-4 yıldan beri bu kuşların sülalesi var. Şampiyonada zaten sadece yavru kuşlar yarışır. Bu da 8 aylık bir kuş. İlkokuldan beri kuş sevgim var. Daha önce güvercin besliyordum sonra kanarya beslemeye başladım. Dedem de güvercin beslerdi. Kanarya çok farklı bir şey.”

Yarışmada kuşların tüylerine, şekillerine, boyuna bakıldığını ifade eden Kelebek, para ile işlerinin olmadığını, kim ne kadar para verirse versin şampiyon kuşu satmayı düşünmediğini sözlerine ekledi.

HABERİN VİDESOU İÇİN TIKLAYIN!..

CİHAN

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDÜNYA  EN GÜZEL  KANARYA  ŞAMPİYONA