UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞIRNAK VE DİYARBAKIR'DAN ACI HABER ÜSTÜNE ACI HABER!

ŞIRNAK VE DİYARBAKIR'DAN ACI HABER ÜSTÜNE ACI HABER!

ŞIRNAK VE DİYARBAKIR'DAN ACI HABER ÜSTÜNE ACI HABER!

14 Aralık'tan itibaren sokağa çıkma yasağı süren Cizre ilçesinde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor. Sur Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, teröristlerin uzun namlulu silahlar ve el bombaları ile saldırması sonucu 1 Polis Özel Harekat ile 1 Jandarma Özel Harekat mensubu şehit olurken, çatışmada 2 asker ile 1 polis yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İlçenin Cudi Mahallesi’nde çatışmalar yer yer sürüyor.

SUR'DAN DA ACI HABER GELDİ

Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaralanan askerin, tedavi gördüğü GATA'da şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 1 Şubat'ta Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan, tedavisine GATA'da devam edilen askerin müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 12.50'de şehit düştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13