UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MESUT YAR, CENGİZ SEMERCİOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MESUT YAR, CENGİZ SEMERCİOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MESUT YAR, CENGİZ SEMERCİOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL HANGİ KONULARI YORUMLADI?

Mesut Yar – Posta
TURABİ DE OYUNCU OLDU!

İlk oyunculuk denemesi sinemadaydı. Komik de bir rolü vardı. Şimdi bir parça daha kalıcı olanını Kertenkele (Atv) dizisinde hayata geçirecek. Turabi Çamkıran son dönem ekranının en hızlı ismi oldu. Kara Kemal isimli karakteriyle bana göre biraz da kendini oynayacak. Tanıdığım kadarıyla Turabi de Kara Kemal de dışarıya sert, kendi içinde pamuk prens gibi bir adam!

ŞANS ODASI'NDA YARIŞTIRACAK
Beyaz TV'nin Derin Futbolu'nun kaptanı Ertem Şener
yine yarışma topuna giriyor. TRT ekranında yayınlanacak olan yeni yarışması Şans Odası ay ortasında başlayacak. Türk formatları yaratma konusunda çalışkanlığını bildiğim Rüyhan Dural imzasını taşıyacak olan yarışmada Ertem Şener, bilgi ve şansına güvenen kim varsa "buyurun yarışalım" diyecek. Hayırlısı olsun!

Cengiz Semercioğlu – Kelebek
BU GİDİŞLE STÜDYOLARA SEYİRCİ DE ALINMAYACAK!

Beyazıt Öztürk’ten sonra Okan Bayülgen de seyirci protestosuyla karşılaştı canlı yayında... Ben işin “krizi iyi yönetti, kötü yönetti” tarafında değilim...
Beyazıt’ın başına gelenlerden sonra şov programlarında telefon bağlantısı sayısı ciddi oranda düştü...
Kimse canlı yayında yeni bir sürprizle karşılaşmak istemiyor çünkü...
Peki Okan’ın başına gelenden sonra stüdyoya alınan seyirci sayılarında azalma olur mu?
Hiç şaşırmam...
Sonuçta yayın öncesi ne kadar sıkı ararsanız arayın, ne kadar önlem alırsanız alın, canlı yayında sahneye atlayacak bir seyircinin önüne geçemezsiniz...
Bunun tek çözümü stüdyoya seyirci almamak olur... Umarım o günleri de yaşamayız...

Mevlüt Tezel – Günaydın
THY, HEP BÜYÜK OYNUYOR VE KAZANIYOR

Türk Hava Yolları, gişe rekortmeni olmaya aday 'Batman v. Superman Dawn of Justice' filmine sponsor olmuş ve bunu açıklayan reklam filmi büyük ilgi görmüştü. THY, önceki gece daha da büyük oynadı ve Amerikan Ulusal Futbol Ligi final müsabakası Super Bowl'da yayınladığı iki reklam filmiyle gecenin en çok konuşulan markalarından biri oldu. Super Bowl finalini sadece ABD'de 110 milyon kişi izliyor. Bu rakam dünya genelinde ise 800 milyona çıkıyor.
'Batman'i canlandıran Ben Affleck ve 'Lex Luthor' karakterine hayat veren Jesse Eisenberg'ün yer aldıkları reklam filmleri; Super Bowl gecesinde büyük ilgi gördü. Bu ilgiye Twitter'dan bile şahit olmak mümkündü. THY, Super Bowl final gecesi Twitter'da yayınladığı reklamlarla ABD Twitter listesinde TT (Trending Topics) listesine girdi. Hem de THY; TT olmak için hileye başvurmadı, hashtag bile kullanmadan TT oldu.

THY'nin reklamları da zekice kurgulanmıştı; hem markanın imajına, hem de hedef kitleye seslendi. THY, bu iki reklam filminde dünyanın en çok noktaya uçan havayolu şirketi olarak Gotham ve Metropolis'e yaptığı uçuşları 'Batman v. Superman' filmiyle birlikte tanıttı. Elbette Gotham ve Metropolis hayali şehirlerdi ve ince zeka da tam bu noktada devreye giriyordu. Hem filmin, hem de THY'nin reklamı aynı anda yapıldı. Benim asıl ilgimi çeken ise THY'nin Gotham ve Metropolis'e uçuş kazanmak için internet linki yayınlaması oldu. tkairlines.com/metropolis ve tkairlines. com/gotham adresine girdiğinizde Gotham ve Metropolis şehirleri için hazırlanmış havayolu destinasyonlarını görüyorsunuz. Hayali gerçek yapmak bu olsa gerek. Gerçekten sinemaseverlerin, çizgi roman fanatiklerinin bile kalbini kazanacak zekice bir tanıtım olmuş.

Sina Koloğlu - Milliyet Cadde
TRT HD KAPANDI

TRT HD, ocak sonu itibarıyla sessiz sedasız kepenk indirdi. Nedeni? Kulağıma gelen “Eee artık HD olmayan kanal kalmadı. TRT HD görevini tamamladı, masraf da oluyor.” TRT’nin belki de kendini tanıtan, kimliğini ortaya koyan nadir kanalıydı. HD olmanın ötesinde bir marka olmaya doğru gidiyordu. Biraz TRT kurumunun burjuva çocuğuydu. Sanırım bu özel hali ve kendisine gösterilen ihtimam bazılarını kızdırdı.
CANLI VE BİP’Lİ
Bu yıl öğleden sonra kuşağındaki tüm izdivaç programlarında ortak bir nokta var; sürekli biip. Geçtiğimiz yıllarda rastlanmayacak oranda bir artış var. Nedenini sordum bu piyasadakilere. Son bir yıldır kanalla yapımcı arasında yapılan anlaşmalardaki bir maddeden kaynaklanıyor. Kanal, yapımcıya RTÜK ceza sorumluluğunu yüklemiş. Buna bant yayın da dahil. Aman hakaret içermesinden, aman gizli reklama girmesine kadar uzanan bir tedirginlikle her an ‘biip’ durum. Bir diğer neden de, seçilen adaylar. Komik, deli dolu portrelerde bir artış var. Evlendirmek yerini, rekabet nedeniyle ilgi çekme yarışına çevirmiş durumda. Bu tiplerin de ne zaman ne söyleyeceğini kestirmek, canlı yayında mümkün değil. Söylenen böyle olduğu için ‘bip’ oranının arttığı.

Yüksel Aytuğ – Günaydın
PROTESTOCU NASIL SAVUŞTURULUR?
Ne Kızılay, ne Galatasaray Lisesi'nin önü... Protestocuların yeni eylem mekanı, talk show programları oldu. Beyaz Show'daki vukuatın ardından bu hafta da Okan Bayülgen'in sunduğu Dada programı bir protesto eylemine evsahipliği yaptı. Programın ortasında bir genç kız soyunarak sahneye geldi. Bayülgen, sutyeniyle kalan kızı görünce rejiye 'Sakın yayını kesmeyin ama göstermeyin de' talimatını verdi. Kızın siyasi bir söyleme girişeceğini anlayınca da hemen üzerine elbisesini giydirip karşısına alarak şunları söyledi: "Soyunarak mı protesto etmek istiyorsun, bence evet. Sesini mi yükseltmek istiyorsun, bence evet. Slogan mı atmak istiyorsun, bence evet. Ama ben, çalıştığım bu televizyon kanalını korumak zorundayım. Seni de korumak zorundayım."
Kızın konuşmasına fırsat vermeyen Bayülgen, daha sonra protestocunun elini öperek yine seyircilerin arasına uğurladı. Bayülgen'in soğukkanlı tutumu, sosyal medyada takdir topladı ama 'kuşkucuların' da ağzı durmadı. Aynı mecralarda Bayülgen'in şovundaki protestonun düzmece olduğu, 'canlı yayında protestocunun nasıl savuşturulması gerektiği' konusunda zor durumda kalan rakip Beyazıt Öztürk'e nazire için hazırlanan bir 'mizansen' olduğu da öne sürüldü.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13