UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ UNUTULAN HESAPLARI YAYINLADI!.

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ UNUTULAN HESAPLARI YAYINLADI!.

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ UNUTULAN HESAPLARI YAYINLADI!.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), zaman aşımına uğramış mevduat, emanet ve alacakların listesini www.zamanasimi.org/tbb adresinde yayınladığını bildirdi.

TBB'den yapılan açıklamaya göre birlik, zaman aşımına uğramış mevduat, emanet ve alacakların listesini www.zamanasimi.org/tbb adresinde yayınladı.

Bireyler, mayıs 2016 sonuna kadar zaman aşımına uğrayan hesapları olup olmadığını site üzerinden kontrol edebilecek. Yaptıkları aramada zaman aşımına uğramış hesapları olduğunu öğrenenler, bu hesapları kapatabilmek için 15 Haziran 2016 tarihine kadar ilgili banka şubelerine kimlik kartı ile başvurabilecek.

Bankalardaki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar on yıl içinde aranmadıkları takdirde 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre zaman aşımına tabi oluyor.

Zaman aşımına uğrayan hesaplar, gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrediliyor.

Vatandaşlar, zaman aşımına uğrayan hesapları olup olmadığını TBB'nin her yıl şubat ayında aktif hale getirdiği www.zamanasimi.org/tbb internet sitesindeki arama  motorunu kullanarak öğrenebiliyor, dilerlerse hesaplarını kapatabiliyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13