UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AVRUPA'NIN 79 ŞEHRİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'YAŞAM KALİTESİ VE MEMNUNİYETİ' ARAŞTIRMASI SONUÇLANDI!..

AVRUPA'NIN 79 ŞEHRİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'YAŞAM KALİTESİ VE MEMNUNİYETİ' ARAŞTIRMASI SONUÇLANDI!..

AVRUPA'NIN 79 ŞEHRİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'YAŞAM KALİTESİ VE MEMNUNİYETİ' ARAŞTIRMASI SONUÇLANDI!..

Avrupa Birliği'nin (AB) resmi araştırma kuruluşu Eurobarometer tarafından yapılan 'Avrupa kentlerinde yaşam kalitesi' konulu araştırmaya göre içinde yaşayanların en az memnun olduğu şehir İstanbul. Oslo ve Zürih ise memnuniyet oranının en yüksek olduğu şehirler oldu.

Avrupa Birliği tarafından Avrupa'nın değişik bölgelerindeki toplam 79 şehirde gerçekleştirilen ‘yaşam kalitesi ve memnuniyet’ konulu araştırmanın sonuçları yayınlandı. Eğitim, kamu taşımacılığı, sağlık, spor faaliyetleri, park ve yeşil alanlar, sokaklar ve binalar başta olmak üzere şehirlerin birçok değişik konuda değerlendirildiği araştırmada Türkiye’den İstanbul, Diyarbakır, Ankara ve Antalya yer aldı. İstanbul bütün şehirlerin gerisinde kalarak sonuncu oldu. İstanbulluların yüzde 65’i yaşadıkları şehirden memnun olduğunu ifade etti.

Araştırmada sadece 6 şehirde memnuniyet oranı yüzde 80’in altında kaldı. Söz konusu oran; Diyabakır’da yüzde 86, Ankara’da yüzde 83, Antalya’da ise yüzde 92 olarak belirlendi.

Söz konusu araştırma daha önce 2012 yılında yapılmıştı. İstanbul 2012 yılına oranla memnuniyetsizliğin en çok arttığı (yüzde 14) şehirlerden biri oldu. 2012 yılında İstanbul’da memnuniyet oranı yüzde 79 olarak belirlenmişti.

EĞİTİMDE İSTANBUL VE DİYARBAKIR LİSTENİN SONUNDA

Araştırmada şehir sakinlerinin şehirde verilen eğitim konusundaki memnuniyetleri de inceleniyor. Buna göre 79 şehir arasında memnuniyet oranının en düşük olduğu iki şehir İstanbul ve Diyarbakır. Bu iki şehirde yaşayanların sadece yüzde 47’si şehirde verilen eğitimden memnun.

Diğer taraftan şehirdeki park, yeşil alan ve benzeri faaliyet alanlarından memnuniyet konusunda da İstanbul büyük bir düşüş yaşadı. 2012 yılında İstanbulluların yüzde 68’i şehri bu anlamda memnuniyet verici olarak tanımlarken bu oran 2015 yılında yüzde 51’e geriledi. Diğer bir ifade ile İstanbulluların yarısı şehirdeki park ve yeşil alanlardan memnun değil.

YÜZDE 59 KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMİYOR

Araştırmanın öne çıkan bir diğer sonucu ise güvenlik konusunda oldu. İstanbulluların yüzde 59’u kendilerini güvende hissetmediklerini ifade etti.

Avrupa Birliği tarafından ilki 2004 yılında yaptırılan ‘‘Yaşam kalitesi algısı’’ başlıklı araştırma her 3 yılda bir tekrarlanıyor. Bu yıl tamamlanan araştırmada Avrupa genelindeki 79 şehirde yaşayan 40 binin üzerinde insanla görüşüldü.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAŞAM KALİTESİ  AVRUPA  İSTANBUL  DİYARBAKIR