UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DENİZ SEKİ ‘AZILI KADIN TERÖRİST’ İLE AYNI KOĞUŞTA MI KALACAK?..

DENİZ SEKİ ‘AZILI KADIN TERÖRİST’ İLE AYNI KOĞUŞTA MI KALACAK?..

DENİZ SEKİ ‘AZILI KADIN TERÖRİST’ İLE AYNI KOĞUŞTA MI KALACAK?..

Aydın Söke'de Sabancı suikastinin sanığı İsmail Akkol ile yakalanan ve bu sabah da tutuklanan Fadik Adıyaman, Bakırköy Kadın Cezaevi'ne getirildi. Zırhlı araçla cezaevine getirilen Fadik Adıyaman, geniş güvenlik önlemleri altında içeriye alındı. Aynı cezaevinde ünlü şarkıcı Deniz Seki de bulunuyor.

İSMAİL AKKOL DA TUTUKLANDI!

Aydın Söke'de yakalanan Özdemir Sabancı Suikastinin sanığı, DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol tutuklandı. Akkol, hakkındaki yakalama kararının infazı için İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi.

MASKELİ, ÇELİK YELEKLİ VE SİLAHLI POLİSİN EŞLİĞİNDE DURUŞMA SALONUNDA

Akkol aralarında birin kar maskeli, çelik yelekli ve silahlı olmak üzere toplam 4 polis tarafından duruşma salonuna alındı. Bu sırada mahkeme başkanı habercilerin de duruşma salonuna girip, duruşmayı izlemesine izin verdi.

KELEPÇELERİ ÇIKARILDI

Elleri kelepçeli 10 dakika avukatlarının gelmesini bekleyen Akkol rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Mahkeme Başkanı Nazım Durmaz'ın "Kelepçelerini çıkarın" demesi üzerine polis kelepçeleri çıkardı. Avukatları Özgür Yılmaz ve Şükriye Erden'in duruşmaya gelmesi üzerine Akkol'un kimlik tespitine başlandı. Herhangi bir işte çalışmadığını, aylık gelirinin olmadığını belirten Akkol, adresinin bulunmadığını, evli olmadığını ve sabıkasız olduğunu söyledi.

"İDDİANAMEYİ OKUDUKTAN SONRA SAVUNMADA BULUNMAK İSTİYORUM"

Mahkeme Başkanı Nazım Durmaz, İsmail Akkol'un yüzüne yakalama kararını yüzüne okundu. Avukatı Özgür Yılmaz, "Müvekkilim iddianameyi okuyamadı. Biz de iddianameyi vekalet çıkaramadığımızdan alamadık. Bu nedenle iddianame gerek bize gerekse müvekkilime tebliğ edilsin. Ancak bu aşamada müvekkilimin söylemek istediği bir şeyler olabilir" dedi. Sanık Akkol, "Ben iddianameyi okuyamadım. İddianamenin bir örneğinin tarafıma verilmesini istiyorum.İddianameyi okuduktan sonra savunmada bulunmak istiyorum" diye konuştu.

SAVCI TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Savcı Emin Ateşağaoğlu, "Sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini mevcut delil durumuna göre tutuklanmasına karar verilmesi mütalaa olunur" şeklinde konuştu.

"CEZAEVİNDE İNFAZ EDİLECEĞİM SÖYLENMEKTEDİR"

Tekrar söz alan sanık Akkol, "Sürüklenerek buraya getirilim. Bu ülkede adalet olduğu söyleniyor. Ancak adalet olmadığını gördüm. 14 yaşındaki çocuklar kurşunlanıyor. Adalet için mücadele ediyorum. Ayrıca 3 gündür gözaltındayım. Gerek Aydın gerekse İstanbul Emniyetinde dolaylı yollardan cezaevinde infaz edileceğim söylenmektedir. Oysa neyle suçlandığımı dahi bilmiyorum" dedi. Akkol'un bu sözleri tutanaklara geçti

AKKOL TUTUKLANDI

Kısa aranın ardından Mahkeme heyeti, suçun niteliği, delil durumu, uzun süredir yargılamadan kaçması değerlendirilerek adli kontrol kararlarının yetersiz kalacağını belirtti. Mahkeme heyeti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Anayasa'ya göre tutuklamanın ölçülü olacağı değerlendirilerek sanık İsmail Akkol'un tutuklanmasına karar verdi.

DURUŞMA 6 NİSAN'DA GÖRÜLECEK

Mahkeme ayrıca Akkol hakkındaki yakalama kararını kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, İsmail Akkol'a da iddianamenin bir örneğinin verilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı 6 Nisan'a erteledi. Avukatları müvekkilleri İsmail Akkol'un, "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs" suçundan tutuklandığını belirterek Metris Cezaevi'ne götürüleceğini söyledi.

FADİK ADIYAMAN DA TUTUKLANDI

Öte yandan İsmail Akkol ile birlikte Aydın'da yakalanan Fadik Adıyaman hakkındaki başka bir dosyadan infaz savcılığına çıkarıldı. "Örgüt üyeliği" suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan Adıyaman, işlemlerinin ardından Bakırköy Kadın Cezaevi'ne gönderildi.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfadik adıyaman  deniz seki