UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇİN ZODYAK'TA 2016 YEŞİL ATEŞ MAYMUN YILI! ASTROLOJİ DÜNYASININ USTA İSMİ ŞENAY YANGEL SİZLER İÇİN AÇIKLADI!..

ÇİN ZODYAK'TA 2016 YEŞİL ATEŞ MAYMUN YILI! ASTROLOJİ DÜNYASININ USTA İSMİ ŞENAY YANGEL SİZLER İÇİN AÇIKLADI!..

ÇİN ZODYAK'TA 2016 YEŞİL ATEŞ MAYMUN YILI! ASTROLOJİ DÜNYASININ USTA İSMİ ŞENAY YANGEL SİZLER İÇİN AÇIKLADI!..

Çin Yeni Yılı 8 Şubat 2016 dan itibaren başlayıp 27 Ocak 2017 tarihinde sona eriyor. Çin astrolojisinin temelleri binlerce yıl öncesine dayanır. Çin astrolojisinde antik çağ Çin takvimi esas alınır. Bunun dayandığı sistemde Ay’ın devirleri ile Güneşin kısmi hareketlerine göre yapılan hesaplamalardır. Bu yönden batı astrolojisi ile derin ayrılıklara sahiptir. Çin astrolojisi yönteminde Güneş ve Ay’ın devir hesaplarının yanında geleneksel Çin felsefesinin 5 elementine dayanan olumlu ve olumsuz görünümler içinde 12 sembolik hayvan yılı ile tanımlanan bir sistem kullanırlar. Klasik astrolojide olduğu gibi Çin astrolojisinde takımyıldızlara insanların davranışlarını betimleyen mitolojik yakıştırmalar verilmez. Bu Doğu bilgeliğinin temeli Taoizm’den kaynaklanmaktadır. Bu felsefenin temel inanışında evrenin iki zıt güç arasındaki sonsuz çekişmeden oluştuğu var sayılır. Erkek ve dişi kutuplarının simgelenmesi ile açıklanan iki zıt güç Yin ve Yang olarak kabul edilir. İki temel gücün temsilcileri ise Güneş ve Ay olarak belirtilmiştir. Güneş yangdır ve ruh bulut sınıfındadır. Ay ise yindir. Beyaz ruh olarak adlandırılır. Yang gök Yin ise dünya anlamına gelir. Geri kalan beş elementin eklenmesi ile Çin Astrolojisinin temel yapısı kavranmış olur. 12 Çin burcu beş element odun ateş toprak metal ve su tarafından yönetilir. Her bir element tarafından yönetilen süreçler ele alınırsa, her burç 60 yıllık ara ile gelir ve bu nedenle Çin takvimi 60 yıllık periyot temeline dayanır. Çin Horoskopu on iki burca bölünürken, yapıcı ve yıkıcı haliyle on element koluna ayrılır. Artı ve eksi olarak. Bunların yanında antik Yin ve Yang kavramlarının eklenmesiyle klasik Çin horoskopu ortaya çıkar ve hayvanlar dairesi olarak adlandırılır. Çinliler dünyanın hem en eski astrologları hem de en büyük astronomları olmuştur. Astronomi ve Astrolojiyi ayrı kavramlar olarak görmediklerinden hepsine astrolojik bir anlam vermişlerdir. Çin Astrolojisinde burçlar her sene Ocak ayının sonunda veya Şubat ayında değişir. Bir yıl boyunca aynı burç devam eder.

ÇİN ASTROLOJİSİNE GÖRE BURÇLAR

Batıdaki hayvan sembolizminde olduğu gibi Zodyak ın hayvanları Çin folkloru tarafından onlara verilen karakteristikleri yansıtır. Çin efsanelerinin kahramanlarıdır. Göklerle olan bağlantıları ise Jüpiterin 12 yıllık döngüsüyle ilişkilidir. Fare Öküz Kaplan Tavşan Ejderha Yılan At Koyun Maymun Horoz Köpek Domuz Çin astrolojisinde tüm yıl sadece bir hayvan sembolüne bağlı değildir. Burçlar yıllara göre ayrılıyor Çin günü iki saatlik dilimlerden oluşan on iki periyoda bölünür. İlk periyot 23:00’dan 01:00’a kadar devam eder. Her periyodun biri göksel sap diğeri de dünyevi dala karşılık gelen iki burcu vardır Horoskopta Hayvanlar Dairesi’ne dayalı olarak doğum saati ile ilişkili hayvanla bir diğer boyut eklenir. On iki saat, on iki hayvan burcuna denk gelen dünyevi dallardan adını alır. Bu Batı astrolojisinde kullanılan Yükselen Burç’a benzetilebilir fakat klasik astrolojide ki burçlarımıza hesaplamalardaki farklılıklardan dolayı denk düşmez.

ÇİN ASTROLOJİSİ KİŞİLİĞİMİZİ NE KADAR ETKİLİYOR?

Çin astrolojisi kişinin doğuştan gelen özellikleri şansları ile ilgilenir ve onları için her şey değişim halindedir. Çin astrolojisinde aile koşullarımız ve kişisel özelliklerimiz doğumla belirlenmiş olmasına karşın gelecek kaderimiz sabit değildir yaşamımız boyunca yaptığımız davranışlarla talihinizi belirlemeye devam edersiniz. Çin astrolojisinde yılların elementlere göre dönüşüm etkisi ve 5 elementin olumlu olumsuz görünümlerinin 10 yılda bir element devrinin tamamlanmasına dayanır. Fare kaplan ejderha at maymun köpek pozitif yıllarda doğanlar benzer özelliklere sahip olurlar. Aynı şekilde negatif yıllarda doğan Tavşan öküz koyun yılan koyun horoz ve domuzda benzer özellikler sergilerler fakat bu değerlendirmenin Çin astrolojisindeki anlamı pozitif yıllarda doğanlar kariyerlerinde daha başarılı olurlar çevrelerinden etkilenmek yerine çevrelerini etkilerler. Negatif yıllarda doğanlar ise yaşamda daha savaşçı bir ruh ile mücadele ederler ve daha çok maddi başarı elde ederler.

"Maymun" Doğumlular için Şanslı etkiler’’

Şanslı numaralar: 4 ve 9

Şanslı günleri: Çin ay takvimine ayın 14. ve 28 i.

Şanslı renkler: Beyaz, Mavi, Altın

Şanslı çiçekler: krizantem, krep-mersin

Şanslı yön: Kuzey, Kuzeybatı, Batı

Şanslı ay: 8 ve 12

Şanlı kristaliniz: Yeşim

"Maymun" Doğumluların kaçınması gereken etkiler

Şanssız renkleriniz: Kırmızı, Pembe

Şanssız numaralarınız: 2 ve 7

Şanssız yönünüz: Güney, Güneydoğu

Şanssız ay: 7 ve 11 ay

Maymun yılı doğumlu Ünlüler

Leonardo da Vinci, Charles Dickens, George Gordon Byron, Yao Ming, Celine Dion, Tom Hanks, Will Smith, Halle Berry, Christina Aguilera, Diana Ross, Elizabeth Taylor, Truman, Alice Walker, Michael Douglas, Owen Wilson, Daniel Craig, Mick Jagger, Julius Caesar, Bette Davis, Annie Oakley, Eleanor Roosevelt, Betsy Ross, Cuba Gooding, Jr., Gisele Bundchen, Kim Cattrell, Nick Carter, Patricia Arquette, Alyson Stoner, Christina Ricci, Cole Sprouse, Demi Lovato, Dylan Sprouse, Miley Cyrus, Mitchell Musso, Nick Jonas, Selena Gomez, Çin'in Tang Hanedanı İmparatoriçe Wu Zetian (618-907)

Maymunun yılının Yıldızı ‘’Tai Sui’’ 'Yaş Tanrısı' olarak adlandırılır. Çin Zodyak’ında Tai Sui aslında gerçek bir yıldız değildir. TAİ SUİ’nin yeryüzünün etrafında dönüşünün 11.86 yıl sürdüğüne inanılır ve Jüpitere karşılık geldiği kabul edilir Çinliler tarafından.

Yıldız Tai Sui doğdukları yılla eşleşen kişiler için talihsizliklere neden olur. Maymun yılında doğan kişiler için 2016 ın şanssız olduğuna inanılmaktadır. Çin Zodyak’ta

"Maymun" doğumluysanız yıl boyunca sağlığa, aşk hayatlarına kariyer ve yatırımlar la ilgili konularda özellikle dikkatli olunması gereken bir yıl.

Sağlıkla ilgili konularda özellikle Trafik Kazaları ile ilgili Risklere dikkat etmelisiniz.

Maymun doğumlular yıl boyunca küçük hastalıklardan mustarip olabilirsiniz; Araç kullanırken dikkatli olmalı trafik güvenliğini her zamankinden daha fazla önemseyerek hareket etmelisiniz.

Maymun doğumlular için 2016 yılında ilişkilerde zorluklarla sınabilirler.

Maymun doğumlular özellikle evli olanlar ilişkilerde güven sarsıcı durumlarla karşılaşabilirler. 3ncü şahıslardan kaynaklanan sorunlara karşı dikkatli olmalılar. Özellikle 7nci ve 12nci aylarda bu anlamda şansınız yükselecek ve romantik bir ilişki ile karşılaşabilirsiniz. Doğru fırsatları kaçırmamak için şüphelerden uzaklaşmalısınız.

Feng Shui 2016

Dr. Astrolog Şenay YANGEL

Gökler rehberiniz yolunuz ışık olsun.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERşenay yangel  astroloji  burç