UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU'NDAN MAHSUN KIRMIZIGÜL'E 'ZALİM' YANITI!..

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU'NDAN MAHSUN KIRMIZIGÜL'E 'ZALİM' YANITI!..

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU'NDAN MAHSUN KIRMIZIGÜL'E 'ZALİM' YANITI!..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul ettiği toplantıda konuştu.

Başbakan'dan Mahsun Kırmızıgül'e de yanıt geldi. Davutoğlu, "O sanatçıya sesleniyorum. Gelsin eğer bir zulüm görmek istiyorsa, Dışkapı Hastanesi'nde bir kaç gün önce ziyaret ettiğim 8 yaşındaki Sait'in gözlerinin içine baksın" dedi.

MAHSUN KIRMIZIGÜL'E YANIT...

Başbakan Davutoğlu, sanatçı Mahsun Kırmızıgül'ün kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt verdi.

 Davutoğlu, "Bu çerçevede bugünlerde bir sanatçının bana doğru  dönüp 'zalim' gibi bir ifade kullanması üzerine döndüm, gönül aynama baktım.  'Acaba' dedim, 'benim yüzümde benim gönlümde zulme bulaşmış bir insanın herhangi  bir küçük lekesi var mı' diye. Emin olun muhasebe ettim. Biliyorsunuz bir sanatçı  'zalim' diye dönüp bize hitap ederek bir ithamda bulundu. Sonra bir iç muhasebe  yaptım" dedi.

 Sanatçıyı muhasebe yapmaya davet eden Başbakan Davutoğlu, şunları  söyledi:

 "Hiç konuşmadan zulümle itham ettiği bu kişiyi iyi anlamak istiyorsa, lütfen Somalili başı okşanmış çocukların yanına gitsin, hiç kimsenin gitmediği  Arakan'da evleri yanıp çıplak ayaklarla bataklıkların içerisinde doluşan  insanlarla kucaklaşan bir kişi olarak onlara sorsun bizi? Gazze'de bombalar  altında mazlum Filistin halkı ile o bombalar için 'burayı bir an önce terk edin' dendiğinde eşimle birlikte orada katledilen bir genç kızın başında ailesiyle  birlikte yürek yüreğe verdiğimiz anı düşünsün? İnsanların  saf saf  Suriye'den  gelip mülteci olarak ülkemize sığındığında iftarlarımızı onlarla birlikte açıp,  onların ruhunu onların ızdırabını birlikte paylaşan bir kişi olarak aynaya tekrar  tekrar baktım. Sonra Rabbime hamd ettim. Dünyada bizim zulmümüzü, hiç böyle bir  zulmü görmemiş olan, bize zulmü yakıştırmayacak o kadar çok insan vardı ki, bizim  adaletimize, vicdanımıza, merhametimize şahitlik edecek o kadar çok insan vardı  ki... Bir gün son nefesimize verdiğimizde arkamızdan belki milyonlarca insan  'Elhamdülillah ki Türkiye'de bu dönemde bu insanlar yaşıyordu da biz  evsiz  barksız, aşsız kalmadık' diyecek o kadar çok insan vardı ki... Hamd ettim  Allah'a. Bizim elimizde tek bir masumun bırakın kanı, gözyaşı dahi yoktur.

 O SANATÇIYA SESLENİYORUM

 Ama birileri, birilerine gözyaşı döktürmek isterse, birileri İsrail'in  veya Esad rejiminin yaptığı gibi mazlumlara zulmetmek isterse, birileri bugün PKK   terör örgütünün yaptığı gibi bu halka zulüm etmek isterse onun karşısında da  sessiz

kalacak kadar güçten, Allah'ın ve milletin bize lütfettiği bu iktidar  gücünden nasipsiz değiliz. O sanatçıya sesleniyorum. Gelsin eğer bir zulüm görmek  istiyorsa, Dışkapı Hastanesi'nde bir kaç gün önce ziyaret ettiğim 8 yaşındaki  Sait'in gözlerinin içine baksın. Babası ve küçük kızkardeşi Ecrin, şehit olarak  kaybetmiş olan Sait'in gözündeki o hüznü, yüzünün yarısı yanmış olan ama  dudaklarında hiç eksilmeyen o tebessüme baksın, sonra eşini ve bir çocuğunu  kaybedip, diğer çoğunun yanında bulunamayıp, başka bir hastanede yatan annesi  Meryem'i ziyaret etsin ve Diyarbakır Çınar'da katledilen bu çocukların arkasında  hangi zalimlerin olduğunu düşünsün, ondan sonra zalim kavramını kime  kullanabilecekse o zaman kullansın? Bizim merhametimize ve vicdanımıza milletimiz  ve tarihte şahittir."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13