UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

IMF’DEN TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!..

IMF’DEN TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!..

IMF’DEN TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!..

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin yükselen enflasyona rağmen büyümeye devam edeceğini belirtti.

IMF Yönetim Kurulu'nun Türkiye'ye ilişkin 4. Madde Konsültasyonu'nu tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, geçen yıl büyümenin beklendiğinden daha güçlü gerçekleştiği ve cari işlemler açığının düştüğü ifade edildi. Ülkede; asgari ücretin artması, düşük petrol fiyatları ve para-mali politikların yardımıyla bu yıl büyümenin devam edeceği belirtildi.

IMF, Türkiye’nin dış finansman ihtiyacının yüksek olmaya devam edeceği ve zayıf sermaye girişlerinin rezervler üzerinde baskı oluşturacağına vurgu yaparak, enflasyonun ise hedefin üzerinde kalmaya ve yükselmeye devam edeceği tahmininde bulundu.

Açıklamada, kısa vadede daha sıkı para ve mali politika ile kırılganlıkların giderilmesine yardımcı olabileceği, uzun vadede ise yapısal reformların hayata geçirilerek potansiyel büyüme ve iç tasarrufun sağlanması gerektiği uyarısı yapıldı.

Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 3,8 oranında büyümesini beklediklerini aktaran IMF, büyümenin ana kaynağının iç talep olduğu vurgulandı.

TL’deki sert değer kaybı nedeniyle parasal sıkılaştırmanın enflasyonist baskıları hafifletmede yetersiz kaldığı aktarıldı.

IMF’ye göre zayıf dış talebin ihracat büyümesini baskıladığı ancak ucuzlayan petrol fiyatları sayesinde ithalatın da düşerek cari açığı GSYH’nin yüzde 4,4’ü seviyelerine kadar ciddi şekilde azalttığı bildirildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERIMF  TÜRKİYE  EKONOMİ