UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE’NİN 3’ÜNCÜ ÇİFT KOL NAKLİ OPERASYONU ANTALYA’DA BU SABAH BAŞLADI HALEN DEVAM EDİYOR!..

TÜRKİYE’NİN 3’ÜNCÜ ÇİFT KOL NAKLİ OPERASYONU ANTALYA’DA BU SABAH BAŞLADI HALEN DEVAM EDİYOR!..

TÜRKİYE’NİN 3’ÜNCÜ ÇİFT KOL NAKLİ OPERASYONU ANTALYA’DA BU SABAH BAŞLADI HALEN DEVAM EDİYOR!..

Türkiye’nin 3’üncü çift kol nakli Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilmeye başlandı. Antalya’da Motosiklet kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan iki kolu, 2008 yılında tarlada bulduğu patlayıcının elinde infilak etmesi sonucu iki kolunu kaybeden Adıyamanlı 31 yaşındaki Mustafa Sağır'a naklediliyor.

Antalya’da 31 Ocak tarihinde geçirdiği motosiklet kazasının ardından kaldırıldığı hastanede dün beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar’ın ailesi, kollarla birlikte organlarını bağışladı. Konar’ın kolları Adıyaman’da çiftçilik yapan ve 2008 yılında tarlada bulduğu patlayıcının elinde infilak etmesi sonucu kollarını kaybeden 29 yaşındaki Mustafa Sağır’a nakledilmesine karar verildi.

ZAMANA KARŞI YARIŞ...

Mustafa Sağır, dün akşam 20.30’da nakil için Antalya’ya davet edildi. Baba 57 yaşındaki Mustafa Sağır ile birlikte hemen yola çıkan oğul Mustafa Sağır, önce karayoluyla Gaziantep’e, ardından İstanbul aktarmalı olarak Antalya’ya geldi. Sabah Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde son tetkikleri yapılan Sağır, saat 11.00 sıralarında Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından ameliyata alındı.

Organ nakli ekibi, sabahın erken saatlerinde bir taraftan Emin Konar’ın organlarının çıkarılması işlemine başladı. Konar’ın böbrekleri, karaciğeri ve pankreası organ nakli doktorları tarafından alınırken, kolları da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olan Doç. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafından alındı. Özel bir kutu içerisinde ameliyathaneye götürülen kolların Sağır’a nakil işlemine başlandığı belirtildi. Baba Mustafa Sağır’ın ise hastane koridorlarında endişeli bekleyişi devam ediyor.

Oğluyla aynı adı taşıyan baba Mustafa Sağır (57), oğlunun kollarını 2008 yılında tarlada bulduğu amonyum sülfat ve amonyum nitratın karışımının yüksek ısı nedeniyle elinde patlaması sonucu kaybettiğini aktardı.

“DİĞER ÇİFT KOL NAKLİNİ GÖRDÜ”

Oğlunun uzun süre hastanede tedavi gördüğünü belirten baba Sağır, “Daha önce çift kol nakli yapılan Cihan Topal’ın yanına gittik. Kollarını gördük. Oğlum da nakil olmaya karar verdi. Akdeniz Üniversitesi’ne gelip başvurduk. Bugüne kadar hiç aranmamıştık. Ama oğlum hep umutluydu” dedi.

 “BORÇ PARA İLE NAKLE GELDİ”

Nakil için dün akşam saatlerinde arandıklarını anlatan baba Sağır, “Oğlum haberi alınca mutluluktan adeta havalara uçtu. Hemen hazırlandık, ancak yola çıkacak paramız dahi yoktu. Akrabalarımızdan komşularımızdan borç para aldık. Oğlum iyileşince keçilerimizi satıp borcumuzu ödeyeceğiz. Yeter ki oğlum iyi olsun. Ameliyata girerken morali çok iyiydi. ‘Baba için rahat olsun ben iyi olacağım’ dedi. Doktorumuz da aradı ve bir sorun olmadığını söyledi” dedi.

“NİŞANLISI TERKETTİ”

Oğlunun nakil olmayı çok istediğini ve her zaman umutlu olduğunu belirten Mustafa Sağır, “En büyük hayali kollarına kavuşup eski günlerine dönmekti. Kazadan önce nişanlıydı. Ancak kolunu kaybedince nişanlısı terketti. Kollarını kaybetmeseydi muhtemelen şimdiye kadar evlenip çocukları olurdu. İnşallah iyileşip sağlığına kavuşunca ona güzel bir düğün yapacağız” diye konuştu.

İLK ÇİFT KOL NAKLİ 2010

Türikye’nin ilk çift kol nakli 25 Eylül 2010 tarihinde Aydın’da yaşayan 36 yaşındaki Cihan Topal’a nakledilmişti. 2008 yılında kollarını silaj makinesine kaptırarak kaybeden Topal’a Muğla’da trafik kazasında yaşamını yitiren 23 yaşındaki Fatih Demirel'in kolları takılmıştı. Türkiye’nin ikinci kol nakli ise 34 yaşındaki Atilla Kavdır’a nakledilmiş ancak çift bacak nakli de yapılan Kavdır, nakilden 4 ay sonra yaşamını yitirmişti.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmustafa sağır  nakil  ameliyat