UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KALP RİTİMLERİNİ GÖRSEL DOKÜMANA DÖNÜŞTÜRÜP SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJI OLUŞTURDULAR!..

KALP RİTİMLERİNİ GÖRSEL DOKÜMANA DÖNÜŞTÜRÜP SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJI OLUŞTURDULAR!..

KALP RİTİMLERİNİ GÖRSEL DOKÜMANA DÖNÜŞTÜRÜP SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJI OLUŞTURDULAR!..

Ece Türkiye yönetimindeki Espark Alışveriş Merkezi’nde yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle ‘O’na Kalbinle Seslen!’ etkinliği başladı.

Tepebaşı Belediyesi, Toprak Sağlık Grubu (TSG) ve Ece Türkiye yönetimi ile ortaklaşa düzenlenen O’na Kalbinle Seslen! etkinliğinde, insanların kalp ritimleri dinlenerek kaydedildi. Özel bir stetoskop yardımıyla kalp ritmlerini ve ritme bağlı vücut saptanması kaydedilip, bilgisayar ortamında görsel doküman oluşturan doktorlar, daha sonra çift ve tek gelen kişilerin kalp ritmleri aracılığıyla bir mesaj oluşturabilmek için bilgileri sakladı. Yapılan işlemler sonucu oluşturulacak mesajların, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde teslim etmek amacıyla insanlara bir form dolduran görevliler, böylelikle olabilecek mesaj kayıplarının da önüne geçmeyi amaçladı. Ayrıca, 1-14 Şubat tarihleri arasında yapılacak etkinlikte vatandaşlar, kalp sağlığıyla alakalı sorunlarında Espark’ta bulunan kardiyologlardan bilgi alabilecek.

“ESAS AMACIMIZ SEVGİLİLER GÜNÜ VASITASIYLA KALP SAĞLIĞINI HATIRLATMAK”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TSG doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, başlayan etkinlikle ilgili bilgi vererek, “Hepimizin bildiği gibi 14 Şubat Sevgililer Günü. Dünyada da sevginin logosu kalp olarak biliniyor. Biz kardiyologlar bu vesileyle kalp sağlığınızı unutmamanızı, esprili, güzel ve sağlıklıyken sizlere hatırlatmak için bu etkinliği düzenliyoruz. Burada bize her türlü soruyu sorabilirsiniz. Kalbinizle ilgili her türlü şekilde size yardımcı olabiliriz, tabi buranın şartlarına uyacak şekilde en azından bilgilendirebiliriz. Sevgili tadında kalbinizin kontrolünü yaptırmış olacaksınız hiç merak etmeyin. Şuanda stanttaki çift, onların hem tek hem de beraber kalp ritimlerinin, hızlanmalarının belirli vücut değişiklikleri saptanması burada yapılıyor. Onlar daha sonra değerlendirilecek ve şahıslara bildirilecek. Tabi bunlar kişiye özel. Buradaki sonuç tabi kalp sağlığı hakkında net bilgi verecek bazı şeyler değil ama nabzı çok hızlı olan, nabzı çok yavaş olan ya da düzensiz olanlar burada açığa çıkabilecek, onları görebileceğiz. Buradaki esas amacımız tabi ki Sevgililer Günü vasıtasıyla kalp sağlığını insanlarımıza hatırlatmak” ifadelerini kullandı.

HABERİN VIDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkalp ritmi  sevgililer günü