UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ADAM OLACAK ÇOCUKLAR ‘BARIŞ ABİ’LERİNİ UNUTMADI!..

ADAM OLACAK ÇOCUKLAR ‘BARIŞ ABİ’LERİNİ UNUTMADI!..

ADAM OLACAK ÇOCUKLAR ‘BARIŞ ABİ’LERİNİ UNUTMADI!..

Bağcılar’da eğitim gören bilgi evi öğrencileri ölümünün 17’nci yıl dönümünde hiç görmedikleri ‘Barış Abi’lerini kendi eserleriyle andılar. 

1 Şubat 1999’da yılında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Barış Manço, Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle anıldı. Bağcılar Belediyesi Hasan Nail Canat Bilgi Evi ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, minik öğrencilerin Manço ile ilgili yaptığı resim sergisi ile başladı. Barış Manço’nun sinevizyon ile hayatının anlatıldığı programın ardından özel kostümler giyinen öğrenciler, ünlü sanatçının çok sevilen eserlerini seslendirdi. Hoşça vakit geçiren davetliler ‘Arkadaşım Eşek, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, Bugün Bayram, Domates Biber Patlıcan' şarkılarına eşlik ettiler.  Programın ilerleyen anlarında Barış Abileri ile ilgili duygularını da paylaşan minikler, onu anlatan şiirler okuyarak sevgilerini dile getirdiler. Program sonunda Bağcılar’da hizmet veren 16 Bilgi Evi’nde eğitim gören öğrencilerden oluşan koro, Manço’nun unutulmaz eserlerini seslendirdi.

Program öncesi bir konuşma yapan Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel, “Bağcılar Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Bilgi Evleri olarak çok güzel programlar hazırlıyor çocuklar. Bugün de sizlere çok güzel bir program hazırladılar. İnşallah hep birlikte onları izleyeceğiz. Türk müzik tarihine mal olmuş değerli bir sanatçımızı burada anacağız. Uzun saçları ile sıra dışı müziği ile ve çocuk hikayeleri ile ön plana çıkan Barış Manço’yu bugün anmış olacağız” dedi.

HİÇ GÖRMEDİKLERİ ‘BARIŞ ABİ’LERİNİ ANDILAR

Etkinliğe katılan 10 yaşındaki Furkan Kılıç ise hiç görmediği ve aynı dönemde yaşamadığı Manço ile ilgili duygularını ifade ederek, “Barış Manço’nun şarkılarını çok seviyorum. Barış Manço’nun kalbimde hep bir yeri vardır” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan bir diğer öğrenci Muhammet Yılmaz Çelebi ise Barış Manço’nun şarkılarını sevdiğini ifade ederek, “Onun şarkılarını çok seviyorum. Kendisini de çok seviyorum. Çok iyi bir şarkıcıydı” diye konuştu.

HABERİN VIDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!

İHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13