UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAHİP OLDUĞU OTELLE ULUSLARARASI ÖDÜLLER KAZANAN ÜNLÜ SANATÇI İZZET YILDIZHAN'DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR!..

SAHİP OLDUĞU OTELLE ULUSLARARASI ÖDÜLLER KAZANAN ÜNLÜ SANATÇI İZZET YILDIZHAN'DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR!..

SAHİP OLDUĞU OTELLE ULUSLARARASI ÖDÜLLER KAZANAN ÜNLÜ SANATÇI İZZET YILDIZHAN'DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR!..

Sahibi olduğu otelle uluslararası ödüller alan İzzet Yıldızhan: Yoksul bir ailem vardı ama sesimle bir yerlere geldim. Ancak bu 'kıro' damgası beni çok rahatsız ediyor.

İzzet Yıldızhan, sesinin güzelliği sayesinde müzik piyasasında adını duyurdu. Daha sonra iş dünyasına adım atan ünlü sanatçı, sahibi olduğu İzmir Hilton Double Tree Hotel'le pek çok uluslararası ödüle layık görüldü. Ünlü şarkıcı sahibi olduğu otelde verdiği röportajda samimi paylaşımlarda bulundu.

YAŞARKEN SÜRÜNMEMEK GEREK

Hayat okulunu bitirmiş bir insansınız. Hayat size neler öğretti?

'Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın' diye dua ederim. Düştüğünüz zaman telefonunuza bile çıkmazlar. Bir gün öleceğim ama yaşarken sürünmemek için etrafınızdakileri ve dostlarınızı çok iyi dengede tutmanız lazım. Kendinizi küçük düşürmemelisiniz. Bizi sanat camiasında farklı empoze eden birileri var. Sitemim bakış açılarına.

Bakış açısı derken neyi kastediyorsunuz, türkücü' diye nitelenmekten mi rahatsızsınız?

Türkücü olmaktan rahatsız değilim. Anadolu'dan çıktım, yoksul ve büyük bir ailem vardı ama sesimle bir yerlere geldim. Ancak bu 'kıro' damgası beni çok rahatsız ediyor. Bu durumdan arkadaşlarım da rahatsız. 10 tane de Hilton Double Tree açsam; bu önyargı değişmez, 'kıro zaten ya' diyorlar.

Bu önyargıyı kıramamızın sebebi nedir?

Bizden önceki kuşak; Güneydoğu'yu, Anadolu'yu ve türküleri çok iyi bir şekilde tanıttı. Ancak şehirli insanlarla kafa kol ilişkileri, çiğköfte, lahmacun, kebap muhabbeti oldu. Bu durum da bizim kuşağa yakıştırıldı. Bugünkü önyargıları bizden önceki kuşak kırabilirdi. Onlar kıramadığına göre benim gibi 10 tane çağdaş arkadaşımın da bu yargıyı kıracağına inanmıyorum.

Bu önyargıyı yıkmak için siz bir şey yapmıyor musunuz?

Ben okuyamadım ama çocuklarımı içinde bulunduğum camiaya sokmamaya gayret ediyorum. Onları daha çağdaş, dünyaya hazır bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyorum; tek çabam budur. Benim çocuklarıma vereceğim şey, iyi eğitim imkanlarıdır. Onlara "Kıronun oğlu ya da kızı" demesinler. Hayır, onlar masaya vurduklarında eğitim ve bilgileriyle masaya vuran birey olarak görülmeliler.

ÇOCUKLARIM BANA ÖDÜL

Özel hayatınızda ihmal ettiğiniz şeyler oldu mu?

Çocuklarımın büyüdüğünü göremiyorum. Onun için çok üzülüyorum. Bazen sabah erken kalkıp çocuklarımı okula götürüyorum. Sekiz evladım var; altısı erkek, ikisi kız. Çocuklarım Allah tarafından bana verilmiş ödül. Çocuklarımı çok seviyorum. Dünya bir yana onlar bir yana.

Evlenmeyi veya başka çocuk sahibi olmayı düşünüyor musunuz?

Hayır, düşünmüyorum. Allah çocuklarımı bağışlasın. Ancak kader bu, belli olmaz. Yine de çocuklarım her şeyden önce gelir. Çocuklarımın anneleri başımın tacıdır.

Özlem Avcı / Sabah

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİZZET YILDIZHAN  KIRO