UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KIZ ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMSUZ ÖRNEK OLUŞTURDUĞU İÇİN DÜNYA ÇAPINDA ELEŞTİRİLEN BARBIE BEBEKLER ARTIK BÖYLE ÜRETİLECEK!..

KIZ ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMSUZ ÖRNEK OLUŞTURDUĞU İÇİN DÜNYA ÇAPINDA ELEŞTİRİLEN BARBIE BEBEKLER ARTIK BÖYLE ÜRETİLECEK!..

KIZ ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMSUZ ÖRNEK OLUŞTURDUĞU İÇİN DÜNYA ÇAPINDA ELEŞTİRİLEN BARBIE BEBEKLER ARTIK BÖYLE ÜRETİLECEK!..

Dünyanın en çok satan oyuncak bebek üreticisi Mattel'in global çapta ünlü markası Barbie'de yeni bir dönem başlıyor. İnce uzun bacakları, haddinden ince beli, dolgun göğüsleri, sarı saçları ve iri mavi gözleriyle insanüstü bir güzelliği hedefleyen Barbie bebeklerin yerini dünya normlarında yeni bebekler alacak.

Yıllarca tartışıldı. Hatta bir çok bilimsel teze çıkış noktası oldu Barbie bebeklerin standart dışı vücut ölçüleri... Yıllar içinde Barbie bebeklere benzemek için sayısız estetik operasyon geçiren de oldu, norm dışı beden ölçülerinin toplumsal estetik algısını kırmaya yönelik bir komplo teorisi olduğunu öne süren de... Ancak şimdi dünyanın en çok satan oyuncak bebek üreticisi Mattel'in Barbie bebekleri için yeni bir dönem başlıyor.

BARBİE'LER ARTIK DAHA KISA VE DAHA KIVRIMLI

56 yıllık geçmişinde yenni bir devir açan Mattel firması, farklı vücut özelliklerine sahip üç yeni bebeğin satışa sunulacağını açıkladı.

Mattel firmasından yapılan açıklamada, Barbie bebeklere, "kıvrımlı hatlara sahip, uzun ve minyon" olan üç yeni modelin ekleneceği, Barbie'lerin bundan böyle 7 farklı ten, 22 ayrı göz renginde ve 24 değişik saç kesimiyle satılacağı bildirildi.

Firmanın, orijinal Barbie bebeğin satışını da sürdüreceği belirtildi.

KIZ ÇOCUKLARI İÇİN OLUMSUZ ÖRNEK

Barbie bebekler, kız çocuklarının gerçekçi olmayan beklentiler içine girmeleri nedeniyle dünya çapında eleştiriliyordu.

Eleştiriler üzerine geçen yıl yeni ten renkleri ve görünüşe sahip modelleri satışa çıkaran Mattel firmasının sözcüsü Michelle Chidoni, son iki yıldır yeni modeller üzerine çalıştıklarını ve değişiklere gelen yorumların olumlu olduğunu söyledi.

BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR

Barbie markasının Küresel Genel Müdürü Evelyn Mazzocco, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: 'Daha geniş bir güzellik algısını yansıtmak için dünyadaki tüm kız çocuklarına ve ebeveynlerine karşı sorumlu olduğumuza inanıyoruz'

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBARBIE  BEBEK