UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UÇANKUŞ TV’DEN SÜRPRİZ HAMLE! UÇANKUŞ MEDYA, 2.KANALINI KURUYOR! RTÜK’TEN SALI GÜNÜ ONAYI ÇIKAN KANAL, TAM BİR “KADIN KANALI” OLACAK!..

UÇANKUŞ TV’DEN SÜRPRİZ HAMLE! UÇANKUŞ MEDYA, 2.KANALINI KURUYOR! RTÜK’TEN SALI GÜNÜ ONAYI ÇIKAN KANAL, TAM BİR “KADIN KANALI” OLACAK!..

UÇANKUŞ TV’DEN SÜRPRİZ HAMLE! UÇANKUŞ MEDYA, 2.KANALINI KURUYOR! RTÜK’TEN SALI GÜNÜ ONAYI ÇIKAN KANAL, TAM BİR “KADIN KANALI” OLACAK!..

Uçankuş Medya hızla büyüyor.

UçanKuş TV, yayına başladığı 7 Eylül 2014 tarihinden beri çok hızlı bir gelişim kaydetti.

Aslında kendi halinde Türkiye’nin ilk ve tek magazin kanalı şeklinde başladığı yayın hayatı, geçen 17 ay içinde o kadar hızlı bir değişime uğradı ki…

Televizyonu yöneten ekibin de beklediği, planladığı bir gelişme değildi bu…

Öncelikle çok kısa zamanda tüm platformlarda yerini alırken, erişimini yüzde 100 tamamladı. (Uydu, Teledünya, Digitürk-Türksat, D Smart, Tivibu, Türkcell TV, Filbox, Mobil TV)

Fakat haberciliğin çok ağır basmaya başladığı kanal, sadece magazin anlayışından da 3-4 ay içinde çıkmak zorunda kaldı.

Aktüel, güncel, saat başı haberleri ve çok geniş yelpazesiyle ana haber bülteni, sosyal medya, sinema, çizgi film, pembe dizi, müzik, magazin, yarışma, moda, tiyatro, günlük astroloji programı, kültür-sanat, teknoloji programları, cemiyet hayatı, spor-magazin, nostaljik yayınlar, tartışma programları, Türkiye’nin dört bir yanından canlı bağlantılar ve kısacası hayata dair her şey derken, kanalda yok-yok duruma gelindi.

Birçok kanal, çoğunlukla dizi veya çoğunlukla yarışma v.s ile tematik bir duruma yönelirken, UçanKuş TV, kendini bir anda master ve ulusal bir kanal halinde buldu.

Bu nedenle öncelikle kanalın sloganı Türkiye’nin ilk ve tek sosyal yaşam kanalı olarak değiştirildi.

Saat başı haberlerinde de otomatikman hayata dair her şey yer almaya başladı ve her bülten program tadında olmaya başladı.

Peki ya diğer uzmanlık konusu, magazin kanalı olayı ne olacaktı?..

İşte UçanKuş TV, kısa zamanda ulusal ve master bir hale gelince, eğlence sektörünün de yoğun talebi üzerine(çünkü eğlence ve magazin üzerine yapılacak programlara fazla yer kalmamıştı) ikinci bir kanalı kurmak şart olmuştu.

Acilen RTÜK’e başvuruldu ve yapılan incelemeler ve tetkikler sonucunda“UçanKuş Eğlence-Müzik” kanalının onayı alındı ve karar da salı günüRTÜK’ten çıkıp Uçankuş Medya’ya iletildi.

Şu anki UçanKuş TV, artık tamamen master bir kanal haline geldiği için“UçanKuş Eğlence-Müzik” kanalı, tamamen bir magazin kanalı olacak.

Aslında bu kanalı, tam bir “kadın kanalı” olarak da nitelemek mümkün…

“UçanKuş Eğlence-Müzik” kanalı, artık tamamen master bir kanal hüviyetinde yayın yapan UçanKuş TV’den de farklı olarak Türkiye’nin tek magazin kanalı olarak yakın bir zamanda yayın hayatına başlayacak.

Bu kanalla birlikte sektör çalışanlarına da önemli bir istihdam sağlanmış olacak.

UçanKuş Medya yöneticileri, teknik alt yapıyı da tamamen çözdüklerini, ana kumandasından rejisine kadar Uçankuş Eğlence-Müzikkanalının hazır olduğunu, sadece yayına geçilecek gün konusunda doğru zamanı beklediklerini açıkladılar.

Uçankuş Eğlence-Müzik, özellikle, zor günler geçiren müzik sektörüyle ilgili yeni programlar yapılabilmesine de vesile olacakken, öncelikle, tam bir“kadın kanalı” olarak dikkatleri üzerine çekecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13