UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİR DOKTOR İLE 25 ÖĞRENCİ BİR ARAYA GELDİ, İSOTLU DİŞ MACUNU YAPTI! PATENTİNİ ALACAKLAR!..

BİR DOKTOR İLE 25 ÖĞRENCİ BİR ARAYA GELDİ, İSOTLU DİŞ MACUNU YAPTI! PATENTİNİ ALACAKLAR!..

BİR DOKTOR İLE 25 ÖĞRENCİ BİR ARAYA GELDİ, İSOTLU DİŞ MACUNU YAPTI! PATENTİNİ ALACAKLAR!..

Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi ve Uygulama Merkezi’nde öğrenciler isotlu diş macunu yaptı.

Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi ve Uygulama Merkezi tarafından bir projeye dönüştürülerek patentinin alınması amacıyla isotlu diş macununu yapıldı. Yaklaşık 25 öğrencinin katıldığı etkinlikte Harran Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Kutluay Baytak tarafından öğrencilerle birlikte isotlu diş macunu yapıldı.

PROJEYE DÖNÜŞTÜRÜP PATENTİNİ ALACAĞIZ

Deneyi gerçekleştiren Harran Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Kutluay Baytak, “Bugün çocuk üniversitesi ve bilim sanat merkezimizin işbirliği ile 25 tane genç arkadaşımızla birlikte kimyanın farklı yönlerini çocuklara anlatmak için bir araya geldik. Arkadaşlara diş macununu nasıl yapabileceklerini öğretmeye çalıştık ve bunu ilimize, yöremize özgü isot destekli yapmaya karar verdik. İsotu kullanmamızdaki sebep çok faydalı bir madde olması. Zamanla içerisindeki etken maddelerinin önemi anlaşılıyor. İçerisinde bulunan kapseisin adlı madde diş iltihabı hastalıkları için iyi bir alternatif olabilir. Bu çalışmayı bir projeye dönüştürüp patentini almayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Etkinlik hakkında bilgi veren Harran Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş ise, “Harran çocuk üniversitesi olarak bilim sanat merkezi işbirliğiyle yarıyıl etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğe 25 tane ortaokul öğrencisi katıldı. Bu çocuklarımızın hepsi bilim sanat merkezine kayıtlı öğrencilerimizdir. Bu etkinlikler çerçevesinde çocuklar fizik, kimya, biyoloji ve astronomi alanlarında eğitimler alacaklar. Bugün ilk kez gerçekleştirdiğimiz isotlu diş macunu etkinliğini de yaptılar” dedi.

Etkinliğe katılan bilim ve sanat merkezi öğrencisi Roşan Özbingöl ise, “Öncelikle Çocuk Üniversitesine gelmek bizim için büyük bir şans oldu. Onca öğrenci arasından gelmek bizim için çok önemliydi. Burada hayatımızda yaşamadığımız belki de bir daha göremeyeceğimiz çok güzel anılarımız oldu. Zararlı olan yiyecek ve içecekleri öğrendik. Belki de ilerde çok önemli bir buluş olabilecek isotlu diş macunu yaptık” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞANLIURFA  DİŞ MACUNU  İSOT