UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ ŞARKICI, TÜRKAN ŞORAY’IN YÖNETTİĞİ ‘UZAKLARDA ARAMA’ FİLMİNDE YAĞMUR ÜNAL’IN ROLÜNÜN ÖNCE KENDİSİNE TEKLİF EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ!..

ÜNLÜ ŞARKICI, TÜRKAN ŞORAY’IN YÖNETTİĞİ ‘UZAKLARDA ARAMA’ FİLMİNDE YAĞMUR ÜNAL’IN ROLÜNÜN ÖNCE KENDİSİNE TEKLİF EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ!..

ÜNLÜ ŞARKICI, TÜRKAN ŞORAY’IN YÖNETTİĞİ ‘UZAKLARDA ARAMA’ FİLMİNDE YAĞMUR ÜNAL’IN ROLÜNÜN ÖNCE KENDİSİNE TEKLİF EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ!..

Ziynet Sali, ‘No 6’ adlı yeni albümüyle Türkiye turnesine çıkmaya hazırlanıyor. Popüler olmak gibi bir amacının olmadığını söyleyen şarkıcı, “İyi şarkılar yorumlamayı seviyorum. Kalbime dokunmayan şarkıyı söyleyemem” dedi.

- Türkiye turnesine hazırlanıyorsunuz. Proje nasıl ortaya çıktı?

 Uzun zamandır yapmak istediğim bir projeydi. ‘No 6’ albümündeki şarkılarımı dinleyicimle paylaşmak istedim. Yeni ve eski şarkılarım başta olmak üzere pop, caz, alaturka, Türk halk müziği ve Barış Manço şarkılarının yer aldığı geniş bir repertuvar hazırladım.

- Kış turnesi için neler diyeceksiniz?

İnsanların içini ısıtmaya hazırlanıyorum. Şarkılarımı paylaştıkça ben de ısınıyorum. Enerjim ve paylaşmak için bir meselem varken, turne yapmak istedim. 2015 yılının ikinci yarısında müzik susmasın demiştik. O durduğumuz dönemin acısını çıkarmak istiyorum.

- Avrupa turnesi düşünüyor musunuz? 

İngiltere ve Almanya’dan talep var. Ama tarihler daha net değil.

- Barış Manço’nun hangi şarkılarını söyleyeceksiniz?

‘Adam Olacak Çocuk’la büyüdüm. Çok erken yaşta hayatını kaybettiğini düşünüyorum. Barış Manço idolümdür. ‘Bal Böceği’, ‘Ali Yazar Veli Bozar’, ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’ ve ‘Halil İbrahim Sofrası’nı söyleyeceğim.

- Diğer turnede başka efsanelerin şarkılarına yer vermeyi düşünüyor musunuz?

Cem Karaca ve İlhan İrem olabilir. Farklı yorumlar dinlemeyi seviyorum. Zeki Müren ve Barış Manço kolay olmamışlar.

- Fenomen şarkılarınız var. Nasıl seçiyorsunuz?

İyi şarkılar yorumlamayı seviyorum. Geçici şarkılarla sezonluk şarkıcı olmak istemem. Kalbime dokun-mayan şarkıyı söyleye-mem.

- Müzikte tamamlandığınızı düşünüyor musunuz?

Amacım kalıcı olmak. İyi işlere imza atmak. Popüler olmak için şarkı yapmıyorum. Bu benim işim ve istikrarlı biri olarak kalmak isterim.

- Sezen Aksu’nun sahneleri bırakması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sezen Aksu’ya sahneleri bıraktırmayız. O bizim için üstat. Belki yorulmuştur. Ben de yorulduğumda, bazen bırakmak istediğim oldu.

- Tamamen bırakmayı düşündünüz mü?

İnsanın yorulduğu ve kırıldığı zamanlar oluyor. Müzik dışında her şeyden yorgun hissedebi-liyorsunuz. Bir anda her şeyden vazgeçebilirsiniz.

‘Anı yaşamayı seviyorum’

- O dönemde nasıl ayağa kalktınız?

İnsanın en büyük düşmanı ve dostu kendisidir. Şanslıyım. Güçlü dostlarım var. Ben daha çok şarkı söylerim.

- Sahneyi bırakmayı düşündüğünüz bir yaş var mı?

Anı yaşayıp, anda olmayı seviyorum. Bazen teslim olmak ve hayatı çok zorlamamak gerekiyor.

- Şarkınızdaki gibi aşklarınızı ‘Çeyrek Gönül’ gibi mi?

Yıllardır aşkı kimse açıklayamamış. Allah’tan şarkılar var da, ifade edebiliyoruz. Kavuşamadığın zaman aşk diyorlar. Bence kavuştuğun zaman, aşk olmalı. Tutkuyu ve ulaşamamayı aşk zannediyoruz.

- Şarkılarınızda yalnızlık var. Melankolik bir kadın mısınız?

Melankoniyi severim. Hüzünlü kadınım. Derinlik ve aşkı seviyorum ama kişisel olarak pozitif bir insanım. Kendimle, dalga geçebilen biriyim.

‘İçim dışım bir’

- Sahneye çok para harcar mısınız?

Müzikten kazandığımı, yine müziğe yatıyorum. Hayallerimi öyle gerçekleştiriyorum. İstesem, bir daire alıp, küçük yatırımlar yapabilirim. Müziğe ve dinleyiciye verdiğim kıymetin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Dünya starlarına niye izleyici olarak kalalım? Sahne için yatırım yapmaya devam edeceğim.

- Sizin Yarışma programında İlyas Yalçıntaş çıktı. Müzik yarışma programları için ne düşünüyorsunuz?

‘X Factor’da güzel sesler vardı. İlyas’a gösterdiğim tepkiden çok eleştirilmiştim. Yanılmadığımı herkes gördü. Maskeli, kadın değilim. İçim, dışım birdir. ‘O Ses Türkiye’yi beğeniyorum. Yüzlerini görmeden, yarışmacıyı seçmek daha samimi geliyor.

- Oyunculuk düşünüyor musunuz?

Film teklifleri geliyor. En son Türkan Şoray’ın yönettiği, ‘Uzaklarda Arama’ filminde Yağmur Ünal’ın rolü teklif edilmişti. Albüm çalışması olduğu için kabul edemedim.

‘Şarkı söylerken aşkı yaşıyorum’

-Hiç gerçek aşkı yaşadınız mı?

Dönem dönem yaşadığın duyguları aşk zannediyorsun.  O dönem yaşadığın duygular, aşktır herhalde... Şarkı söylerken de aşkı yaşıyorum.

-İlişkilerinizi genelde kim bitirir?

Zaman aşımına uğruyor. Ya varsın ya da yoksun. Belirsizlikten ve zamana bırakalım, kavramından nefret ediyorum.

-Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Sinan Akçıl ve Sıla’yla çalıştınız. Yeni albüm için bir başka isimle mi çalışacaksınız? Yoksa Sıla’yla devam mı?

Sıla müzik yolculuğumda çok özel bir yerde... Ama ne olacağını bilmiyorum. Her şeyi zaman belirler. Sizin planlarınız ve hayatın size hazırladığı planlar var. Genelde de hayatın hazırlamış olduğu planları yaşıyoruz.

-Çok az kalıcı şarkıcı var. Bunu neye bağlayabilirsiniz?

Geçen yıl iyi isimler çıktı. Ama istikrar çok önemli... Dinleyiciye kaliteli şeyler sunmak gerekiyor. İnşallah müziğin daha kaliteli olduğu yeni bir jenerasyon gelir. 

-Hayallerinize ulaştığını düşünüyor musunuz?

Hayaller biterse, hayat biter. Kişisel olarak kendimi geliştirmeyi seviyorum. Kendimden tatmin olmuyorum. Oldum dediğin, an bittiğin andır. Hayaller hiç bitmez.

CADDE

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERziynet sali  sıla  barış manço  idol