UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU ALMANYA'DA VİZE MÜJDESİNİ TARİHİ İLE AÇIKLADI!..

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU ALMANYA'DA VİZE MÜJDESİNİ TARİHİ İLE AÇIKLADI!..

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU ALMANYA'DA VİZE MÜJDESİNİ TARİHİ İLE AÇIKLADI!..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya’da Türk vatandaşları ile bir araya geldi. İş adamlarına hitap eden Davutoğlu, seçimlerden sonra Avrupa’daki vatandaşlarla ilk kez bir araya geldiğini kaydederek vatandaşlara teşekkür etti. Vatandaşların oy kullanma talebinin geldiğini kaydeden Davutoğlu, yurt dışındaki vatandaşların Cumhurbaşkanlığında seçimlerinde oy kullandığını belirtti. Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde oy kullanan vatandaşlara teşekkür etti. Avrupa’daki temaslarını anlatan Davutoğlu, her görüşmede muhatapların da takdir ettiği kendisine de sık sık dile getirdiği 1 Kasım’da vatandaşların yüzde 85 gibi bir katılımla demokrasiye bağlılıklarını gösterdiğini bildirdi. Bu toplantının bir diğer önemli yönünün ise Almanya-Türkiye arasındaki ilk kez hükümetler arası zirvenin bugün yapılması olduğunu kaydeden Davutoğlu, bugün yapılan temaslarda ikili ülkeler arasındaki ilişkilerin ele alındığını bildirdi.

Davutoğlu, “1 Kasım seçimleri 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan belirsizliği tümden ortadan kaldırdı. 7 Haziran seçimleri sonrasında yüzde 41 gibi çok yüksek bir oy oranını sahip olmamıza rağmen hatırlayacaksınız hükümeti kuramamıştık” dedi.

Davutoğlu, 7 Haziran’da verilen sözün tutulduğunu 1 Kasım’a kadar Türkiye’nin sahipsiz, hükümetsiz, vizyonsuz bırakmadıklarını belirtti. Vaatlerin gerçekleştirilmek üzere 1 haftalık, 1,3,6 aylık ve 1 yıllık takvimin kamu ile paylaşıldığını hatırlatan Davutoğlu, 20 Aralık’ta ilan edilen vaatlerin ilk 3 aylık bölümünde yüzde 60’ını 1 ay geçmeden yerine getirdiklerini belirtti. Davutoğlu verilen vaatler arasında asgari maaşın bin 300 liraya yükseltildiğini, öğrencilere sağlanan burs artışları, gençlere sağlanan krediler ile yurtdışında askerlik yapacakların ödeyeceği harcın 6 bin Euro’dan bin Euro’ya düşürüldüğünü kaydetti. Reformların bir kısmının sektörel dönüşüm reformlarının olduğunu, yapısal reformlar, bir kısmının Avrupa reformları olduğunu dile getiren Davutoğlu, iş adamlarından burada yapılan yatırımların karşılığı olan eylem planları ile ilgili kanaat bildirmelerini ya da Türkiye’de yatırım yapmalarını istedi.

“BARIŞ VE HUZUR SAĞLANANA KADAR MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Davutoğlu eğitim, kamuoyu yönetimi, sosyal yardımlar konusunda reformların yapılacağını bildirerek, “Başta şeffaflık olmak üzere bürokrasinin azaltılması, siyasi etik yasası ve bunları da taçlandıracak bir Anayasa reformu için düğmeye bastık. Önümüzde zorlu süreçler var, birçok meydan okumalar var ama bilinsin ki bütün o zor süreçleri aşacak çok kuvvetli bir siyasi irademiz ve bu siyasi iradenin dayandığı güçlü bit millet desteği var” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, “Türkiye’de her bir ilde, her bir ilçede, her bir mahallede, her bir köyde kamu düzeni sağlanana kadar, doğu ve güneydoğu Anadolu’daki iş adamlarımız aynen sizin Almanya’da olduğunuz gibi rahatlıkta Türkiye’nin diğer bölgelerinde olduğu gibi işlerini yapar hale gelene kadar ve Türkiye’nin her bir dağı, her bir vadisi, her bir ırmağının kenarında barış ve huzur sağlanana mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

İş adamlarından Avrupa’da mücadele sathını Türkiye’deki olayları saptırarak Türkiye’ye karşı olanlara kaptırılmamasını isteyen Davutoğlu, “Kimse kendisine menkul öz yönetim diye demokratik hukuk devletinin kurallarının dışında Avrupa’da herhangi bir yerde yönetim ilan etmeye kalkamazsa Türkiye’de kimse bunu yapamaz, yamayacak, yaptırmayacağız” dedi.

“Kamu düzeni olmadı mı kimse özgürlüğünü kullanamaz hale gelir” diyen Davutoğlu, “Çeteler, terör odakları Doğu ve Güneydoğu’daki ilçelerimizdeki bazı bölgelerde kamu düzenini yok etmeye dayalı bir terör saldırısına geçtiler” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bir taraftan tabiri caizse şeytan taşlıyoruz, terörle mücadele ediyoruz, DAEŞ’le PKK ile diğer taraftan hepinizin gurur duyacağı bir şekilde dünyanın en uzun asma köprüsü aynı zamanda en geniş asma köprüsü olan 3’üncü köprüyü hizmete açacağız.”

Başbakan Davutoğlu, İstanbul’daki saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileklerini ileterek, saldırının sadece Türkiye’ye yönelik saldırı olmadığını bütün insanlığa yönelik saldırı olduğunu kaydetti. Başbakan Davutoğlu ırkçılığın Avrupa’da önemli bir tehdit olduğunu belirterek, her ırktan Avrupalılara karşı hoşgörü ile yaklaşılmasının önemli olduğu bir dönem yaşandığını ifade etti. Türkiye-AB Zirvelerinin yılda en az 1 kez yapılacağını sözlerine ekleyen Davutoğlu, Schengen’e yapılan vizelerle ilgili çalışmaların tamamlanarak Ekim ayında vize muafiyetinin başlayabileceğini bildirdi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAHMET DAVUTOĞLU  BAŞBAKAN  VİZE MÜJDE