UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MUĞLA'DA BİR KİŞİNİN DOMUZ GRİBİNDEN HAYATINI KAYBETMESİNİN ARDINDAN İKİ KİŞİDEN DAHA KÖTÜ HABER GELDİ!..

MUĞLA'DA BİR KİŞİNİN DOMUZ GRİBİNDEN HAYATINI KAYBETMESİNİN ARDINDAN İKİ KİŞİDEN DAHA KÖTÜ HABER GELDİ!..

MUĞLA'DA BİR KİŞİNİN DOMUZ GRİBİNDEN HAYATINI KAYBETMESİNİN ARDINDAN İKİ KİŞİDEN DAHA KÖTÜ HABER GELDİ!..

Muğla'da önceki gün bir kişinin domuz gribinden ölmesinin ardından, Marmaris ilçesinde iki kişi daha gribe bağlı akciğer enfeksiyonu sonucu hayatını kaybetti.

Muğla’da, yüksek ateş şikayetiyle tedaviye alınan ve H1N1 domuz gribi virüsü saptanan 55 yaşındaki Yaşar Köse’nin hayatını kaybetmesinin ardından, Marmaris’te de iki kişi hayatını kaybetti.

Marmaris’te, 10 gün önce grip şikayetiyle özel bir hastaneye başvuran 65 yaşındaki Pakistanlı Gul Khatab, domuz gribi şüphesiyle tedaviye alındı.Yapılan tahlil sonucu hastada H2N3 virüsü saptandı. Yoğun bakıma alınan Khatab, 10 günlük tedaviye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yine Marmaris’te aynı şikayetle önceki gün 50 yaşındaki Sultan Şengül de hastaneye aynı şikayetle başvurdu. Gribin zatürreye çevirdiği tespit edilen Şengül, durumunun ağırlaşması üzerine Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne sevk edildi. Ambulansla yola çıkan Şengül’ün durumu Fethiye yakınlarında daha da ağırlaştı. Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürülen Şengül, doktorların çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Özel Marmaris Hastanesi Başhekimi Ünsal Aybek, gripten hayatını kaybeden Pakistan uyruklu Gul Khatab’ın 10 gün önce hastaneye başvurduğunu, domuz gribi şüphesiyle gerekli tahlillerin bakanlığa gönderildiğini söyledi. Gelen sonucun H2N3 virüsü olduğu tespit edilerek hastanın tedavisine başlandığını kaydeden Aybek, ancak ağır akciğer enfeksiyonu nedeniyle Khatab’ın yoğun bakımda tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti. Sultan Şengül’ün ,ise gribe bağlı ağır zatürre şikayetiyle hastaneye başvurduğunu hatırlatan Aybek, hastayı vakit kaybetmeden Akdeniz Üniversitesi’ne sevk edildiğini ifade etti.

Öte yandan, Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler ,bugüne kadar ilçeden Sağlık Bakanlığı’na 4 kişinin tahlilinin gönderildiği ve domuz gribine rastlanmadığını açıkladı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde mevsimsel gribe bağlı olarak çok sayıda kişinin grip şikayetiyle hastanelere başvurduğunu söyleyen Töreyenler, Kış mevsiminin kendini hissettirmesi ve dolayısıyla mevsimsel geçişlere bağlı olarak artan soğuk algınlığı hastalığının özellikle çocuklarda ciddi enfeksiyonlara neden olabildiğini belirtti. Töreyenler, Hastalıktan korunmanın en etkili yolunun hastalıklı kişilerle teması engellemek olduğuna vurgu yaptı.

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMUĞLA  MARMARİS  DOMUZ GRİBİ