UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL'UN PEK ÇOK SEMTİNDE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI HAKKINDA İBB'DEN KRİTİK UYARI! DİĞER İLLER İÇİN DE UYARI VAR!..

İSTANBUL'UN PEK ÇOK SEMTİNDE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI HAKKINDA İBB'DEN KRİTİK UYARI! DİĞER İLLER İÇİN DE UYARI VAR!..

İSTANBUL'UN PEK ÇOK SEMTİNDE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI HAKKINDA İBB'DEN KRİTİK UYARI! DİĞER İLLER İÇİN DE UYARI VAR!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre, İstanbul'un bugün yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girmesinin beklendiğini bildirdi.

Saat 15.50 sularında İstanbul'un pek çok semtinde kar yağışı başladı...

Belediyeden yapılan açıklamada, Meteorolojik verilere göre İstanbul'da  il genelinde kar kalınlığının değişik yerlerde 5-25 santimetre civarı  olacağının  tahmin edildiği belirtildi.

İBB'nin kentte hayatın normal seyrinde sürmesi için AKOM'la ilgili tüm  birimlerin katılımıyla alarm durumunda çalışmaya devam ettiği vurgulanan  açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Kar yağışının zaman zaman rüzgarın etkisiyle tipi şeklinde yağacağı  tahmin ediliyor. Sürücülerin ve tatile gidecek vatandaşların araç kullanırken  takip mesafelerini korumaları, aşırı hız yapmamaları ve toplu taşım araçlarını  kullanmaları önem arz etmektedir. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye,  Zabıta, sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek  Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal  Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri müdürlükleri, Beyaz Masa, İsfalt, İGDAŞ,  İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım AŞ, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge  Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında koordinasyon  sağlayacak."

 Açıklamada, İBB'nin, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114  araç ve iş makinesiyle, 5 bin 450 personel ile 4 bin kilometre yol ağında  olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yaptığı aktarıldı.

BU İLLER İÇİN UYARI VAR

Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Kars ve Iğdır'da  kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün  akşam saatlerinde başlayacak kar yağışı, Erzincan'da yarın da etkisini  südürürecek, pazar günü Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır'da  yoğunluğunu arttıracak.

Cumartesi ve pazar rüzgarın değişik yönlerden orta kuvvette, zaman  zamanda kuvvetli eseceği tahmin edilirken, oluşabilecek risklere karşı  ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları, acil durumlarda 112 Acil Çağrı  Merkezi'ni aramaları istendi.Açıklamada, kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksamalar olabileceği da  belirtilerek, buzlanma, çığ düşmesi, çatılardan sarkıt ve kar yığını düşmesi,  baca zehirlenmesi ve tipi oluşmasına karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Pazartesi bölge genelinde hafifleyecek kar yağışının, çarşamba bölgeyi  terk etmesi bekleniyor.

YOĞUN FIRTINA UYARISI

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, yurdun Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Güney Ege ile Batı Akdeniz'de esmekte olan rüzgarın kuvvetli fırtınaya dönüşmesinin beklendiği belirtilerek fırtınanın pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesinin tahmin edildiği bildirildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle: "Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan (yıldız ve karayel) esmekte olan rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yarın öğle saatlerinden itibaren ise 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan (yıldız ve karayel) esmekte olan rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yarın gece saatlerinden itibaren ise 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir"

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİBB  KAR  25 SANTİM