UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ENGEL TANIMAYAN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ HERKESE DERS VERDİ!..

ENGEL TANIMAYAN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ HERKESE DERS VERDİ!..

ENGEL TANIMAYAN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ HERKESE DERS VERDİ!..

Geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Ramazan Sincar, azmi ile herkesi şaşırtıyor. 

Beden eğitimi öğretmenliği yapan Sancar, azmi ile hem öğrencilerine hem de tekerlekli sandalyeye mahkum olan yüzlerce kişiye örnek oldu.

İstanbul’da 3 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapan, 28 yaşındaki Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Sincar geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felçli oldu. Kendi kullandığı arabası ile Samsuna öğrencilerini tebrik için giden Sancar, yorulup otoyolun cep kısmına girip uyudu. Bir süre sonra arkadan hızla gelen bir otomobil kontrolünü kaybederek Sancar’ın içinde olduğu araca çarptı. Sancar gözlerini açtığında doktorlar ona omurilik felci olduğunu ve bir daha yürüyemeyeceğini söyledi. Hastanede tedavi görürken ziyarete gelenlerden Sevda Yar onun ileride hayat arkadaşı olacaktı. Ziyaretlerini artıran Sevda ile Ramazan arasında bir ilişki başladı. 1 yıllık hastanede süren tedavinin ardından taburcu olduğunda soluğu nikah masasında aldılar. Ardından hiçbir “engel” tanımadan evlendiler.

Ramazan Sancar Eşi Sevda Sancar’ın da desteği ile tekrar beden eğitimi öğretmenliğine başlamak istedi. Milli eğitim bakanlığına başvuruda bulundu ardından evine en yakın engelli rampaları olan Füsun Yönder Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi öğretmenliğine başladı.

“HERKESTE ŞAŞKINLIK BELİRTİSİ OLDU”

Öğrencileriyle beden eğitimi dersinde beraber ısınma hareketleri yapan , masa tenisi oynayan Ramazan Sincar, “Çevremden çok olumu tepkiler alıyorum. Hatta diğer beden eğitimi arkadaşlarım kendilerinden daha iyi beden eğitimi dersi işlediğimi söylerler. Beni öğretmen olduğumu ilk başta anlayamadılar. Kurul toplantısına girip kendimi öğretmen olarak tanıttığım zamana kadar. Herkes de bir şaşkınlık belirtisi oldu. Gelip dersi nasıl işlediğimi gören öğretmenler ve veliler oldu. Öğrenciler başta tekerlekli sandalye ile nasıl ders işleyecek diye izlenime kapıldılar” dedi.

“RAMAZAN SEN BİR DAHA YÜRÜYEMEYECEKSİN”

Kaza sonrası doktoru ile konuştuklarının aklından çıkmadığını belirten Sincar, “ Doktorların bana söylediği tek kelime ‘Ramazan sen bir daha yürüyemeyeceksin’. Benim çok aktif bir hayatım vardı yürüyemeyecek olmam beni çok düşündürüyordu. O süreçte küçük bir psikolojik tramvay geçirdim ama kendim bunun üstesinden gelmem gerektiğini düşündüm. Her engellinin uğraşması gereken mutlaka bir iş olmalı. Eve kapanıp üstesinden gelebileceklerini kimse düşünmesin. Ben öğretmenim ama herkesin yapabileceği bir iş vardır” şeklinde ifadeler kullandı.

“NASIL DERS İŞLEDİĞİNİ GÖRDÜM”

Fisun Yönder Anadolu Lisesi Okulu Müdürü Halil İbrahim Akpolat, “ Görünce şaşırdım, beden eğitimi dersi biraz daha hareket isteyen bir derstir Öğrenciler ile iç içe olunması gerektiğini düşündüm. Nasıl ders işlediğini gördüm gayet güzel bir şekilde işliyor. Herhangi bir öğretmenden bir farkı olmadan ders işleyebileceğini gördüm” şeklinde konuştu.

Onuncu sınıfa giden Şerife Çağlar, “Daha önce hiç böyle durumda olan bir öğretmenle karşılaşmamıştık. Böyle olmasının bizim için hiçbir farkı yoktu, dersi diğer öğretmenlerimizle olduğu gibi işliyoruz. Bizimle gerçekten çok ilgilenen bir öğretmendir” ifadelerine yer verdi.

Fisun Yönder Anadolu Lisesi’nde Onuncu sınıfa giden Levet Alp ise , “ Beden eğitimi hocamı gördüğüm zaman tekerlekli sandalyede olduğu için şaşırdık. Ama bu onun için bir engel olmadığını 2 senedir girdiği derslerde gördük” dedi.

ENGELİLER İÇİN DAHA YAŞANILABİLİR BİR HAYAT

Geçirdiği kaza sonrası tekrar beden eğitimi öğretmenliğine dönen Ramazan Sincar, hayatın engeliler için daha yaşanılabilir olmasını ve yurt dışında uygulanan kişisel asistanlık hizmetinin verilmesini istiyor. Çünkü Sincar arkadaşı Abdürrezak Gezer olmadan okula ders vermeye gelemiyor.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13