UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇİKOLATA DEVİNDE TELEVİZYON DİZİLERİNE KONU OLACAK AİLE KAVGASI!..

ÇİKOLATA DEVİNDE TELEVİZYON DİZİLERİNE KONU OLACAK AİLE KAVGASI!..

ÇİKOLATA DEVİNDE TELEVİZYON DİZİLERİNE KONU OLACAK AİLE KAVGASI!..

Tadelle, Sarelle, Sagra gibi markaların yanı sıra tarihi İtalyan çikolata markası Pernigotti’yi de bünyesinde  bulunduran Sanset Gıda’da aile üyeleri davalık oldu. Sanset’in çoğunluk hissedarı Sebahat Toksöz, iki oğluna karşı dava açtı. Anne Toksöz, dava dilekçesinde “Çocuklarım şirkete girmemi dahi engelliyor. Alınan kararlardan haberim olmuyor” dedi. Anne Toksöz mahkemeden, haberi olmadan alınan yönetim kurulu kararının iptalini istedi.

Sanovel İlaç A.Ş.’nin de bağlı oldu Toksöz Holding’in kurucusu Eczacı Erol Toksöz 4 yıl önce vefat etti. Erol Toksöz’ün vefatı sonrası holdinge bağlı

şirketlerin yönetim yapısı da değişti. Ahmet ve Zafer Toksöz kardeşler ile birlikte, anneleri Sebahat Toksöz de yönetim kurulu başkanı olarak şirketlerde görev aldı. Şimdilerde dava konusu olan Sanset Gıda’nın da sahibi olan Toksöz Ailesi, Türkiye’nin en zengin 100 ailesi listesinde de yer almıştı.

İKİ OĞLUNA KARŞI DAVA AÇTI

Anne ile iki oğlu arasındaki uyuşmazlık, baba Erol Toksöz’ün ani ölümü sonrası daha da derinleşti. Birbirlerine karşılıklı ihtarname çeken taraflar arasındaki ‘kriz’ çözülemeyince yargı yoluna gidildi. Sebahat Toksöz, geçtiğimiz 24 Aralık günü İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Av. Ayşe Hergüner Bilgen'in açtığı davada, Ahmet-Zafer Toksöz kardeşlerin yanı sıra Sanset Gıda Turizm San. ve Tic. A.Ş. de davalı konumda yer aldı.

ŞİRKETE GİDEMEZ OLDUM

Dava başvuru dilekçesinde Sebahat Tokgöz’ün şirkette çoğunluk hissedar olduğu vurgulandı. Dilekçede, anne ile iki oğlu arasında derin bir anlaşmazlık olduğu kaydedildi. Dilekçede anne Toksöz adına özetle “Oğulları müvekkile karşı sert bir tutum sergiliyor; yoğun baskıda bulunuyor. Baskıdan ötürü müvekkil şirkete rahat bir biçimde gidemez durumda” denildi.

O KARAR İPTAL EDİLSİN

Dilekçede, davanın kısa sürede incelenmesi talep edildi. Şirket yönetim kurulu olarak alınan son kararda anne Toksöz’ün haberinin olmadığı kaydedildi. Mahkeme ile paylaşılan bilgilere göre, Toksöz kardeşler, şirket olağan genel kurulunun 25 Aralık günü yapılmasını kararlaştırdı. Ancak durumdan annelerinin haberi ve onayı olmadı. Anne Toksöz, 22 Aralık’ta kendisine iletilen e-posta mesajı ile karardan haberdar oldu. Bu durumun hukuka aykırı olduğu savunularak, yönetim kurulu kararının iptali istendi.

‘ZOR DURUMDA BIRAKILMAK İSTENDİ’

Dilekçede “Genel Kurul gündemi müvekkilin bilgisi olmadan hazırlandı. Kendi aralarında böyle bir karar almışlar. Müvekkile de ‘bilgi’ amaçlı mesaj gönderilmiş. Alınan kararlardan biri de sermayenin tamamlanması… Hakim ortak olan müvekkile herhangi bir bilgi paylaşılmadan, önerisi alınmadan e-posta mesajının gönderiminden itibaren üç gün içinde genel kurula katılmasının istenmesinin, müvekkili zor durumda bırakmak için yapıldığı anlaşılmaktadır” denildi. Dava dosyasına, Toksöz kardeşlerin henüz savunmalarını sunmadıkları anlaşıldı. Mahkeme, ilk duruşma için 24 Mart’a gün verdi.

Toksöz Kardeşler: Kendisi zaten hakim hissedar

SANSET A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sebahat Toksöz’ün aleyhlerine dava açtığı oğulları Ahmet Toksöz ve Zafer Toksöz kardeşler de Hürriyet’e bir açıklama yapıp şunları söyledi:   “Tarafımıza açılan davanın içeriğinden ve hatta varlığından annemizin haberdar olup olmadığından dahi emin değiliz. Annemiz Sebahat Toksöz aile şirketlerimizin hakim hissedarı ve Yönetim Kurulu başkanıdır. Annemiz dilediği zaman yönetim kurulunu değiştirerek bizleri yönetimden çıkarmak ve şirket merkezini taşımak hakkına dahi sahiptir. Bu nedenle, ‘şirket merkezine gelememek’ iddiasının annemizin şahsi düşüncesi olmadığı kanaatindeyiz.Açılan dava, genel kurulun çağrısız surette toplanması konulu bir yönetim kurulu kararı hakkında olup, söz konusu genel kurul toplantısı annemizin yokluğunda zaten yapılamadığından; hukukçularımız, söz konusu davanın yasal dayanaktan yoksun olduğunu ve hukuki yararının bulunmadığını bizlere ilettiler. Bu itibarla, davanın, birilerince yapay bir husumet yaratmak amacıyla kurgulandığını tahmin ediyoruz.”

Dinçer Gökçe / Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtadelle  dava