UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYANIN EN ESKİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLAN KAPALIÇARŞI ESNAFI, SEÇİM HEYECANI YAŞADI!..

DÜNYANIN EN ESKİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLAN KAPALIÇARŞI ESNAFI, SEÇİM HEYECANI YAŞADI!..

DÜNYANIN EN ESKİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLAN KAPALIÇARŞI ESNAFI, SEÇİM HEYECANI YAŞADI!..

Dünyanın  en eski alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı esnafı, yönetimini belirlemek üzere ilk defa sandık başına gitti.  

Kapalıçarşı’da mülkü olan 2 bin 461 mülk sahibinin oy kullanacağı  seçimde Kuyumcu Ali Nezir Yargılı ve AGG Altın Grup’tan Ahmet Kökler’in önderliğinde iki grup yarışıyor.

Seçimde, yönetimde yer alacak 9 esnaf belirlenecek. Kapalıçarşı’nın geleceğini belirleyecek 13 kişilik yeni yönetiminde Fatih Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Valiliği adına da 4 temsilci yer alacak.

EYFEL KULESİ’NİN BİLE 11 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU VAR

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katıldığı seçim toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kapalıçarşı’nın yönetiminin belirlenmesinin önemli bir dönemeç olduğunun altını çizen Demir, "Paris’teki Eyfel kulesinin içinde dükkan, çarşı olmadığı halde 11 kişilik yönetim kurulu var. Ama Kapalıçarşı’nın kullananı çok, sahibi yok. Ziyaretçisi dünyanın en fazla ziyaretçisinin olduğu yer" diye konuştu.

İKİ ADAY YARIŞIYOR

Geçici divan kurulu üyelerinin belirlenmesi ile başlayan seçim, esnafın sandık başına gitmesiyle devam etti. 3 sandıkta oyların kullandığı seçimde, sandık önlerinde uzun kuyruklar oluştu.

Seçimlerde aday olan AGG Altın Grup sahibi Ahmet Kökler, seçimin bir yarıştan ziyade bir kongre olduğunu vurgulayarak, "İdareyle iyi çalışmalar yürüterek Kapalıçarşı’nın sorunlarına çözüm bulmaya çalışacağız. Burada mühim olan tarihi mirası korumaktır" dedi. Diğer aday Kuyumcu Ali Nezir Yargılı ise Kapalıçarşı’daki sağlık ve yangın konularındaki eksiklere değinerek, "Yıllardır Kapalıçarşı Allah’a emanet ilerliyor" diye konuştu.

Geçerli oyların fazlasını alan aday ekibiyle birlikte yönetime geçecek. Seçimin sonuçları oy verme işleminin sona ereceği saat 17.00’den sonra açıklanacak.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkapalıçarşı  seçim