UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL'U SOĞUK GÜNLER BEKLİYOR! SICAKLIKLAR 15 DERECE DÜŞECEK!..

İSTANBUL'U SOĞUK GÜNLER BEKLİYOR! SICAKLIKLAR 15 DERECE DÜŞECEK!..

İSTANBUL'U SOĞUK GÜNLER BEKLİYOR! SICAKLIKLAR 15 DERECE DÜŞECEK!..

Türkiye ikinci soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Sıcaklıklar 15 derece düşecek. İstanbul'da lodos etkili olacak. THY ve İDO bugünkü birçok seferini iptal etti. Yılbaşında tüm yurdu etkisi altına alan ve 5 gün süren soğuk hava dalgası ile kar yağışı, ikinci kez Türkiye'nin kapısını çalacak.

SICAKLIKLAR 15 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Akdeniz'den gelecek olan yağışlı hava bugün ve pazar günü etkili olurken, hızı saatte 80 kilometreye varan lodos fırtınası görülecek. Pazartesi ise kuzeybatıdan gelecek soğuk ve yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar 15 derece birden düşecek.

22 OCAK'A KADAR DEVAM EDECEK

İki hava kütlesinin karşılaşmasının yoğun kar yağışına neden olması ve birçok bölgede sıcaklıkların sıfırın altında seyretmesi bekleniyor. Yağışlı ve soğuk hava, 22 Ocak'a kadar devam edecek.

İDO SEFERLERİ İPTAL ETTİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

THY'DEN SEFER İPTALİ

Türk Hava Yolları (THY), bugün ve yarın Atatürk Havalimanı'nda beklenen kuvvetli lodos nedeniyle iç ve dış hatta 95 seferi iptal ettiğini duyurdu.

THY'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanması beklenen kuvvetli fırtına şiddetindeki lodos nedeniyle olası kapasite azaltılması doğrultusunda iç ve dış hatta planlanan bugün 50 yarın ise 45 sefer yapılamayacak.

UZMANLAR NE DİYOR?

Meteorologlara göre havanın 15 derece düşmesinden çok, bu mevsimde 15 dereceyi bulması anormal:

Meteoroloji Mühendisleri Odası'ndan Barış Özgün: " Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sıcaklıkları birden düşürecek. İstanbul'da yükseklerde kar kalınlığı 20, Ankara'da 20-30 cm'yi bulacak. Hızlı sıcaklık düşüşleri kış periyodunda 2-3 defa olabilir."

Meteoroloji Mühendisi Adil Tek: "Sıcaklıkların kademeli düşüşü kış mevsiminde olağan. Ancak küresel iklim değişikliğiyle fırtınaların şiddeti arttı. Şu an Avrupa'nın üzerine çöken yüksek basınçlı hava var. Kuzeyden gelen kutupsal hava, Akdeniz'in sıcak suyu ile buluşuyor. İşte bu yağışların oluşmasına sebep oluyor."

 

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel: "Kış mevsiminin en soğuk yüzünü gösterdiği tarihteyiz. Bunlar iklim değişikliğiyle alakalı hava olayları. İtalya'da, İspanya'da hâlâ sıcaklıklar 12-15 derece dolaylarında. Anormal olan bu aslında. 1937 yılından bu yana ilk defa ocak ayında bir tropikal tayfun yaşandı Atlantik'te. Tayfunlar genelde bahar aylarında olur. Bu hava olaylarının en önemli nedeni de iklim değişikliği.

Habertürk

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeteoroloji