UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KİMSENİN RUHU BİLE DUYMADI! FACEBOOK'UN KULLANICILAR ÜZERİNDE DENEY YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI!..

KİMSENİN RUHU BİLE DUYMADI! FACEBOOK'UN KULLANICILAR ÜZERİNDE DENEY YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI!..

 KİMSENİN RUHU BİLE DUYMADI! FACEBOOK'UN KULLANICILAR ÜZERİNDE DENEY YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI!..

Facebook'un, kullanıcılarının ruhu duymadan onları deneye alet etmesi, büyük tepki topluyor. Daha önce böyle bir deney yüzünden özür dilemek zorunda kalan Facebook'un yine aynı şeyi yaptığı ortaya çıktı. Facebook uygulamasında yaşadığınız sorunlar, tesadüf olmayabilir.

İnternette bir şeyden para ödemeden faydalanıyorsanız, ürünün siz olduğunuz söylenir. Facebook'un yeni deneyinin ardından bu sözde bir doğruluk payının olduğunu tekrar düşüneceksiniz.

Facebook, çok küçük çaplı bir kullanıcı grubunun Android'li cihazlarındaki Facebook uygulamasını bilerek kilitledi. Amaç ise kullanıcıların her şeye rağmen Facebook'u kullanmaya devam edip etmediklerini görmekti. Birkaç sene önce yapıldığı ileri sürülen deneyle Facebook, Google Play'den çıkarılması gibi bir durumda nelerle karşılaşabileceğini görmek istiyor.

Rapor, Google'ın bazı ihlaller nedeniyle geçmişte Facebook uygulamasını mağazadan çıkarmak istediğini söylüyor. Bunun yanında Facebook da Google'a ödediği mikro-ücretlerin artması nedeniyle Google Play'den çıkmak isteyebilir.

Deney yüzünden Facebook'u bırakan kullanıcıların çok olmayacağı belli. Ancak Facebook'un insanlar üzerinde böyle garip bir deney gerçekleştirmeden önce izin almış olması gerekirdi. Bu arada sosyal ağın önceki bir deneyi, daha çok kişiyi etkilemişti.

Haziran 2014'te yayınlanan bilimsel bir makalede, Facebook'un bir psikoloji deneyi için üniversite ile işbirliği yaparak, 700 bin kullanıcının ana sayfasında, kullanıcılardan habersiz olarak deneysel materyal gösterdiği ve kullanıcıların tepkilerini, mesajlarını, yorumlarını incelediği, üstelik bu verileri araştırmacılarla paylaştığı ortaya çıkmıştı.

The Information 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFACEBOOK  DENEY