UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İBRAHİM TATLISES'İN, KENDİSİNİ TEHDİT EDEN KİŞİ HAKKINDA AÇTIĞI DAVADA YARGITAY'DAN FLAŞ KARAR!..

İBRAHİM TATLISES'İN, KENDİSİNİ TEHDİT EDEN KİŞİ HAKKINDA AÇTIĞI DAVADA YARGITAY'DAN FLAŞ KARAR!..

İBRAHİM TATLISES'İN, KENDİSİNİ TEHDİT EDEN KİŞİ HAKKINDA AÇTIĞI DAVADA YARGITAY'DAN FLAŞ KARAR!..

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in 2002 yılında para vermesi için tehdit edildiği olaya ilişkin Yargıtay’dan dönen davada karar açıklandı. İstanbul 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şikayetçi İbrahim Tatlıses katılmadı.

Tutuklu sanık Abdullah Uçmak’a cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim sistemi(SEGBİS) ile bağlanırken taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Şikayetçi İbrahim Tatlıses’in avukatı, Yargıtay’ın bozma kararı doğrultusunda herhangi bir indirim uygulanmadan sanığın cezalandırılmasını talep etti.Sanık Abdullah Uçmak’ın avukatı Ali Başaran, telefon kayıtlarına bakıldığında İbrahim Tatlıses’in müvekkilini aradığının anlaşılacağını söyledi.

“DUYUMLARLA CEZALANDIRMA YAPILAMAZ”

Tatlıses'in avukatı, “Tatlıses müvekkilimi birden fazla kez aramış, cezaevinde bulunan bir yakınına yardım talep etmesi için görüşmek istemiştir. Müvekkilim de görüşmek istiyorsa benim telefonum budur diyerek Tatlıses’e telefon numarasını ulaştırmıştır. Belirttiğimiz gibi Tatlıses müvekkilimi 3-4 kez aramış ancak bu aramalarda müvekkil tarafından herhangi bir yağmaya konu para isteme söz konusu olmamıştır. DGM’de Tatlıses’e ifadesinde sorulmasına rağmen kendisi de etraftan aldığı duyum üzerine bu yönde beyanda bulunduğunu, herhangi bir para istenmediğini ifade etmektedir. Duyumlarla müvekkile böyle bir ceza verilemez. Yağma suçunun unsurları oluşmamıştır” dedi.

“BERAAT İÇİN İTİRAZ ETTİK, YARGITAY CEZAYI AZ BULDU”

Avukatların beyanlarının ardından mahkeme heyeti sanığa davanın biteceğini söyleyerek son sözünü sordu. Bunun üzerine sanık Uçmak, eski ifadeleri tekrar ederek, avukatının söylediklerine katıldığını belirtti. Sanık Uçmak, “İlk kararın ardından biz Yargıtay’a beraat için itirazda bulunduk. Ama Yargıtay cezayı az bulmuş. Takdir mahkemenindir” diye konuştu.

İKİNCİ YARGILAMADA SANIĞIN CEZASI ARTTI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Uçmak’ı geceleyin yağma suçundan 16 yıl hapse çarptırdı. Suçun teşebbüs aşamasında kalması sebebiyle cezada indirim yapan mahkeme, sanığı 6 yıl 4 ay 24 gün hapse mahkum etti. Mahkeme ayrıca, karar kesinleştikten sonra Mehmet Sebe, Tamer Bilim ve Ali Tekin Akkoyunoğlu hakkında yağma suçundan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

PARA İSTEYİP ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ

2002 yılında meydana gelen olayda, Abdullah Uçmak arkadaşlarıyla birlikte Tatlıses’in içinde bulunduğu aracı takibe aldı. Tatlıses’e kendilerini aramasını

söyleyen Uçmak, para istemiş, ret cevabı alınca Tatlıses’i ölümle tehdit etmişti. Bunun üzerine İbrahim Tatlıses, Uçmak hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

1 YIL 3 AY CEZA ALMIŞTI

Hakkında dava açılan sanık Abdullah Uçmak, çıkarıldığı mahkemece olaydan 10 yıl sonra, 30 Mart 2012’de yağmaya teşebbüs suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İbrahim Tatlıses’in avukatları sanığın “nitelikli yağma” suçundan ceza alması gerektiği gerekçesiyle karara itiraz etmişti.

YARGITAY CEZAYI AZ BULDU, KARARI BOZDU

Yargıtay 6. Ceza Dairesi de Tatlıses’in avukatlarının talebi doğrultusunda kararı bozmuştu. Yargıtay, Uçmak’ın yağmaya teşebbüs suçundan değil “nitelikli yağma” suçundan cezalandırılmasını, sanığa indirim yapılsa dahi bunun alt sınırdan olması gerektiğini belirtmişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERibrahim tatlıses