UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU CANLI BOMBA SALDIRISININ ARDINDAKİ ÖRGÜTÜ AÇIKLADI!..

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU CANLI BOMBA SALDIRISININ ARDINDAKİ ÖRGÜTÜ AÇIKLADI!..

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU CANLI BOMBA SALDIRISININ ARDINDAKİ ÖRGÜTÜ AÇIKLADI!..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'te 11 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı için "Fail DEAŞ mensubu" dedi. Başbakan, saldırıda yaşamını yitirenlerin tamamının yabancı uyruklu turistler olduğunu da açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet’te 11 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı için “Saldırıyı gerçekleştiren  canlı bomba yabancı uyruklu DEAŞ mensubu" dedi.

Başbakan Davutoğlu, İstanbul'daki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada saldırının failinin yabancı uyruklu IŞİD üyesi olduğunu söyledi.

Alevi Kültür Dernekleri temsilcilerini kabulünde konuşan Davutoğlu, İstanbul'daki canlı bomba saldırısına ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Terör saldırıları bazen Paris'te bazen Londra'da bazen de ülkemizde, Ankara'da Suruç'ta bugün de İstanbul'da söz konusu olabiliyor.Terör nereden gelmiş olursa olsun, terör eylemi yapan insanlık suçu işlemiş olur. Terör örgütlerine karşı açık bir tavır sergiledik.

Ortaya çıkan boşluktan istifade eden DEAŞ terör örgütünün eylemleri en barbar örnekler arasındadır. Paris saldırısında dayanışmamızı gösterdik. Bugün ülkemizde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin tümü yabancı uyruklu. Bu misafirlerimiz bizim için aziz ve değerlidir.

Onlar Türkiye'yi tanımak için gelmişlerdi. Her şeyden önce hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Biraz önce görüştüğüm Merkel'e de taziyelerini sundum.

Bu saldırı Türkiye'nin demokratik ortamını etkileyemeyecektir. Sadece orada bulunanları değil, bütün Türkiye'yi hedef aldı. Saldırının failinin yabancı uyruklu DEAŞ mensubu olduğu anlaşıldı. Bu eylemi gerçekleştiren failin bütün bağlantıları ortaya çıkarılacak."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "Canlı bomba tespit edildi"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi sonrası, İstanbul'da meydana gelen patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, "Parçalanmış bir cesedin de canlı bombaya ait olduğu tespit edilmiştir. İlgili birimlerin yaptığı çok titiz çalışmalar sonucu, canlı bombanın da 1988 doğumlu Suriye uyruklu birisi olduğu tespit edilmiş ve ilgili bağlantılarının araştırılmasına da başlanmıştır" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAHMET DAVUTOĞLU  SULTANAHMET  CANLI BOMBA  DAEŞ