UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI: SURİYE KÖKENLİ CANLI BOMBA SALDIRISINDA 10 KİŞİ ÖLDÜ, 15 KİŞİ YARALANDI!...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI: SURİYE KÖKENLİ CANLI BOMBA SALDIRISINDA 10 KİŞİ ÖLDÜ, 15 KİŞİ YARALANDI!...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI: SURİYE KÖKENLİ CANLI BOMBA SALDIRISINDA 10 KİŞİ ÖLDÜ, 15 KİŞİ YARALANDI!...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Büyükelçiler Konferansı'nda, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, “Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu belirlenen olayı kınıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Büyükelçiler Konferansı için dünyanın dört bir tarafından gelen büyükelçiler onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde öğle yemeği verdi. Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum. 10 kadar şu anda maalesef bu terör eyleminde ölümüz var. Bunlar yerli, yabancı, öyle zannediyorum ki şöyle yarım saat, 1 saat içinde açıklanacak. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum ki 15 kadar yaralı var "dedi.

"Bu hadise bir kez daha millet olarak terör karşısında, terör örgütleri karşısında tek yürek, tek vücut olmamız gerektiğini göstermiştir" diye konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı ve ilkeli duruşu sonuna kadar devam edecektir. Bizim için DAİŞ'le PKK'nın, PYD'nin, YGP'nin, DHKP-C'nin, MLKP'nin velhasıl adı veya kısaltması ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin bir diğerinden farkı yoktur" ifadelerini kullandı.

DHA

BBC, CNN International, El Cezire ve Euronews kanalları, Ankara'da Türk büyükelçilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını canlı aktardı.

ANGELA MERKEL'İN AÇIKLAMASI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'daki saldırıda ölenlerin arasında 'muhtemelen' Alman vatandaşları olduğunu açıkladı.

AFP'nin haberine göre Sultanahmet patlamasıyla ilgili açıklama yapan Merkel, "Tam bilgiye sahip değiliz ancak ölen ve yaralananların arasında Alman vatandaşlarının olduğundan endişeliyiz" dedi. Merkel, önümüzdeki saatlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

NUMAN KURTULMUŞ'UN AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleşen canlı bomba saldırısı hakkında açıklama yaptı.
"Parçalanan cesedin canlı bomba olduğu tespit edildi. Canlı bomba Suriye kökenli. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 2 'si ağır 15 kişi yaralandı. Ölenlerin önemli bir kısmı yabancı uyruklu."
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi sonrası, İstanbul'da meydana gelen patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, "Parçalanmış bir cesedin de canlı bombaya ait olduğu tespit edilmiştir. İlgili birimlerin yaptığı çok titiz çalışmalar sonucu, canlı bombanın da 1988 doğumlu Suriye uyruklu birisi olduğu tespit edilmiş ve ilgili bağlantılarının araştırılmasına da başlanmıştır" dedi.
Kurtulmuş açıklama yaparken İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da hazır bulundu.

AB MESAJ YAYIMLADI

Avrupa Birliği, Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen terör saldırısı bağlamında Türkiye’yle dayanışma mesajı yayımladı.

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye’nin bir kez daha terör saldırısının hedefi olduğu belirtilerek, “AB ve Türkiye, terörün her türlüsüne karşı birlikte duruyor” dendi.

Terörle mücadelenin 29 Kasım 2015’te yapılan AB-Türkiye Zirvesi’nde bir öncelik olarak kabul edildiğinin hatırlatıldığı yazılı açıklamada, “Bu çerçevede çabalarımızı, insan hakları ve insani yasalar dâhil uluslararası yasalar altındaki yükümlülüklerimize tam saygı temelinde hızlandırmalıyız” ifadelerine yer verildi.

NATO’DAN KINAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısını acımasız olarak niteleyerek güçlü şekilde kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini ileten ve düşüncelerinin yaralılarla, Türk halkıyla ve saldırıdan etkilenen diğer uluslarla olduğunu belirten Stoltenberg, “Bu tür saldırılar için hiçbir gerekçe olamaz. Tüm NATO müttefikleri terörün her türüne karşı mücadelede birleşmiş durumda” dedi.

Ünlülerden Sultanahmet saldırısına tepki yağdı!
Ünlü isimler İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin duygularını sosyal medya hesaplarından paylaşarak tepki gösterdi.

Ünlü isimler Sultanahmet’te gerçekleşen patlama hakkında paylaşımda bulundu. 
Sosyal medya hesabı üzerinden patlamayla ilgili çok sayıda paylaşım yapılırken, ünlü isimlerin paylaşımları ise dikkat çekti. İşte o mesajlar:

Ajda Pekkan:"Terörü lanetliyoruz" dedi.

Ebru Gündeş: Günaydın diye başladığımız bir gün daha karardı #sultanahmet Gülben Ergen: #Sultanahmet insanlarımız ölüyor... Korku, şiddet, kan yayılıyor ülkemizin dört bir yanına.Sabır ve şifa dileyip yaşamaya devam edeceğiz

Hadise: İstanbul'un kalbinde canlar gitti yine. Kaybettiklerimize rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. İçimiz yanıyor...

Esra Erol: #sultanahmet #terörelanetolsun

Bengü: Lanet olsun!

Nurgül Yeşilçay: Bu son dakika haberlerinin hiç bitmediği bi dünya burası!!şimdi de İstanbul'un göbeğinde.ölmüşlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim..

Alişan: Alişan: Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.. Başımız sağolsun... Lanet olsun teröre...

Onur Akay: Teröre lanet olsun demekten daha fazlası olmalı...

#Sultanahmet

Mustafa Ceceli: "Teröre lanet olsun... Bela üzerlerine olsun."

Özge Ulusoy: "Sosyal medyada kınasak ne olur? Profli karartsak ne olur? Hep aynı... Böyle acı şeylerde tekrara düşmek kahredici"

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERerdoğan