UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SULTANAHMET MEYDANI'NDA BOMBALI SALDIRI!.. CANLI BOMBA ŞÜPHESİ AĞIRLIK KAZANDI!.. HABERE YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ!..

SULTANAHMET MEYDANI'NDA BOMBALI SALDIRI!.. CANLI BOMBA ŞÜPHESİ AĞIRLIK KAZANDI!.. HABERE YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ!..

SULTANAHMET MEYDANI'NDA BOMBALI SALDIRI!.. CANLI BOMBA ŞÜPHESİ AĞIRLIK KAZANDI!.. HABERE YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ!..

SON DAKİKA

İstanbul Sultanahmet'te saat 10:20'de meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi...

SAAT 10.20

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de çok şiddetli bir patlamada meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Olay yerine ambulans, polis ve itfaiye aracı sevk edildi. Bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, tramvay seferleri durdu. Meydanı güvenlik kordonuna alan polis, hem olay yeri incelemesi hem de bomba araması yaptı. Polis helikopterleri meydanın üstünde uçuyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Görgü tanıklarının “canlı bomba” iddiası doğrulanmadı. CNN ve BBC başta olmak üzere dünya medyası Türkiye’nin en turistik bölgelerinden birinde yaşanan patlamanın ardından program akışlarını kesip bölgeden canlı yayına geçti. Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeyi girişlere kapattı. Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı.

Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı. İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan açıklamada, '10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir' denildi.

Sultanahmet Turizmciler Derneği Genel Başkanı Yaşar Yavuz, ölü ve yaralılara neden olan patlama bölge turizmine de ağır bir darbe vurduğunu söyledi. Yavuz “Bu bölgede 7 bine yakın otel var. Turistler gitmek istiyor. Şimdiden bilet baktıranlar var. 2016 yılı bu olayla bizim için bitti” dedi.

Sektör temsilcisi Yavuz, Sultanahmet bölgesinde 7 bine yakın belli ölçeklerde olan otel bulunuyor. Bu otellerde istihdam edilen kişi sayısı 70 bin civarında. Yavuz, patlamanın çok şiddetli olduğunu aktararak “Bu olay bu bölge turizmine ağır bir darbe vurdu. 2016 yılını bu olay ile birlikte kaybettik diye bilirim. Turistler şimdiden gitmek istiyorlar. Bir çoğu dönüş için bilet bakıyor. Bu akşamdan itibaren iptalleri almaya başlarız” dedi.

TURİZMCİLER ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRDİ

Patlama sonrasında CNNTürk yayınına katılan turizmciler gördüklerini ve endişelerini dile getirdi. Bölgede turizmcilik yapan bir isim, “Biz panik olduk, kardeşimle birlikte meydana doğru koştuk. Bir sürü çalışanımız var, eşimiz dostumuz var. Yerde yatan insanları gördük. Parçalanmış insanları gördük. Çekik gözlü diyoruz biz Uzakdoğu insanları gördük. Hemen geri geldik” dedi.Başka bir turizmci, “Yurtdışından çok sayıda telefon geliyor. Ne olacağını merak ediyorlar. Sürekli tur iptalleri oluyor. Yarım saatte bir iptal telefonu alıyoruz” diye konuştu.Bölgedeki bir diğer  turizmci, “Telefonlarımız sürekli çalıyor. Her yerden arıyorlar. Polis ve emniyet görevlileri hareket geçti” yorumunu yaptı.

 

OLAY YERİNDEN YENİ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ...

TURİST GRUBUNUN ARASINDA CANLI BOMBA MI VARDI?..

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER...

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13