UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİKKAT METEOROLOJİ UYARDI! SOĞUK HAVA DALGASI İLE BİRLİKTE KAR GELİYOR!.. İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ...

DİKKAT METEOROLOJİ UYARDI! SOĞUK HAVA DALGASI İLE BİRLİKTE KAR GELİYOR!.. İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ...

DİKKAT METEOROLOJİ UYARDI! SOĞUK HAVA DALGASI İLE BİRLİKTE KAR GELİYOR!.. İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ...

Pazar gününden itibaren yurt genelinde soğuk hava dalgasına girilecek. Yoğun kar yağışının da soğuk hava beraberinde yurdumuza giriş yapması bekleniyor.

Meteoroloji aynı zamanda buzlanma ve dona karşı da uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da da pazartesi kar yağışı bekleniyor.

KAR YAĞIŞI İSTANBUL'U FELÇ ETMİŞTİ

İstanbul'da 21 aralıkta etkisini artıran kar yağışı ulaşımı  da olumsuz etkilemişti. Mega kentte Şehir Hatları ve İDO olumsuz hava koşulları nedeniyle seferlerini iptal etmiş ve kenti dünyaya bağlayan uluslararası havalimanları olan Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında ise kar önlemleri en üst seviyeye çıkarılmış, bu kapsamda Türk Hava Yolları 250'den fazla uçuşunu iptal ettiğini duyurmuştu.Vapur seferlerinin de bir kısmı gerçekleştirilememişti.

FIRTINA VE LODOS UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgeleri için de kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in bazı kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olmasının beklendiği belirtilerek şöyle denildi:

"Güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın; bu geceden itibaren hızını arttırarak yarın Marmara, Kuzey Ege'de fırtına (50-80 Km/S), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgar (30-60 Km/S) şeklinde eseceği, Çarşamba günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 Km/S) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKAR  METEOROLOJİ