UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

USTA OYUNCU DEMET AKBAĞ, HAYATTAKİ EN UÇUK HAYALİNİ AÇIKLADI!..

USTA OYUNCU DEMET AKBAĞ, HAYATTAKİ EN UÇUK HAYALİNİ AÇIKLADI!..

USTA OYUNCU DEMET AKBAĞ, HAYATTAKİ EN UÇUK HAYALİNİ AÇIKLADI!..

Nadide Hayat’ın başrol oyuncusu Demet Akbağ, “Şu aralar en uçuk hayalim, oğlum Ali’nin çocuğunu sevmek. Keşke anne olmak için biraz erken davransaydım da bu hayal gözüme çok hayati görünmeseydi” dedi. Türk Sineması'nın her role giren nadir kadınlarından biri Demet Akbağ... Bir filminde seksi şarkıcı, bir diğerinde köy kadını… Şimdilerde ise Çağan Irmak'ın ilk komedi filmi Nadide Hayat'ın güçlü ve cesur Nadide'si… Demet Akbağ'la yeni filmini, sinemayave hayata bakışını konuştuk…
Nadide Hayat'ta sizi etkileyen ne oldu?
Nadide Hayat cesur bir kadının hikayesini işliyor. Çağan Irmak'la çalışmak benim için büyük vizyon oldu. Çünkü çok büyük şeylere imza atmış bir yönetmen. Kendisiyle de ilk buluşmamız Nadide Hayat filmi oldu. Kabul etmemdeki önemli etkenlerden biri Çağan faktörüydü.
SU ALTINDA ÇOK HEYECANLANDIM
Nadide yarım kalmış hayallerini yıllar sonra gerçekleştiren bir kadın. Çevrenizde Nadide'ye benzeyen kadınlar var mı?
Evet var, bir arkadaşım, hatta bir arkadaşımın annesi ve bir tane daha arkadaşım çok benziyor Nadide'ye. Yıllar sonra üniversiteye tekrar geri dönüp, okullarını bitirdiler.
Sualtı sahnelerinde neler yaşadınız?
Heyecan vericiydi. Çok sakin kalamadım su altında. Belki de gençlik yıllarımda böyle bir rolü denemiş olsaydım faklı düşünebilirdim. Ama suyun üstünde mutluyum.
SEYİRCİ MUTLU OLSUN YETER
Gişe beklentiniz var mı?

Hiçbir filmim için rakam hedeflemem. Yapımcısını mutlu etsin, emeklerimizin karşılığını alalım ki yeni filmler yapalım. Seyirci mutlu ayrılsın ve filmi sevsin. Bana yeter. 
Yönetmenler siz teklifi kabul edince senaryoya başlıyorlar. Bu derece tercih edilmenizi neye bağlıyorsunuz?
Çalışkan oluşuma diyebilirim. Farklı karakterleri oynamak, yapımcıların ve yönetmenlerin de kafasında bir sürü Demet oluşturuyor. O yüzden de bana bir rolü teslim ederlerse pişman olmayacaklarını düşünüyorlar. Olgunluk yaşındaki insanın arka arkaya böyle birçok film çekiyor olabilmesi Türkiye'de özellikle bir kadın oyuncu olarak bence çok büyük bir avantaj ve benim için de bir şans tabii ki. 
Aile kavramını çok seviyorum
Bundan sonraki hayallerinizde ne var? En uçuk hayaliniz nedir?

Bilmem şu anda çok uçuk geliyor ama bir torunum olup da kucağıma alırsam çok mutlu olurum. Ben de oğlum Ali'nin çocuğunu sevmek isterim. Keşke biraz daha erken davransaydım da bu hayal gözüme çok hayati gibi görünmeseydi. Daha Ali için çok erken. Ama ben aile kavramını seviyorum. O yüzden de çok uçuk bir hayal değil, hatta belki de yazılası bir cevap olabilir. 
Diyetlere asla girmem
Düzenli olarak spor yapıyor musunuz?

Evet, yapıyorum. Beslenme sırlarım yok. Sadece ipin ucunu kaçırınca dikkat ederim. Bana neyin dokunduğunu, neyin kalorisinin fazla olduğunu bilirim. Ama öyle ölümüne diyetlere girmem. Bir de sporumu ihmal etmemeye çalışırım. Haftada 3 gün vücut ağırlığımla yaptığım hareketlerim var. Yürüyüşü ihmal etmemeye çalışırım. 
En büyük bakım Temiz olmak
Bakım yapmayı sever misiniz?

Çok titiz değilim. Ama aylık cilt bakımı diyorum, o bazen 2-3 ay oluyor. Özellikle bir filmden çıktıysam, o film yeni bittiyse onun yorgunluğuyla gider cildimi temizletirim. Temiz olmaya özen gösteriyorum. Ama öyle cildimin her yerine ayrı ayrı krem sürmüyorum. Genetiği çok hastalık olan, şişman olan bir aileden gelmeyişim benim için çok iyi bir avantaj. 
Elim lezzetlidir Pilavıma eşim bayılır
Demet Akbağ günlük hayatında nasıl biri?

Ben de herkes gibiyim. Kendi yemeğini pişiren, sırasında evin temizliğiyle, toplanmasıyla ilgilenen, misafirine hazırlanan birisiyim. Farklı değilim. Sade bir Türk kadınıyım. Eşim en çok yaptığım pilavı beğenir. Pilavı benim gibi kimse yapamıyormuş öyle diyor. Elim lezzetlidir. Bildiğim yemekleri güzel yaparım.
DAHA ÇOK KADIN HİKAYELERİ YAZILSIN
İyi bir senaryo, her şeyden önemlidir. O senaryoda benim için düşünülen rol, rolü seviyor olmam ve tabii ki ekip. Çünkü bu bir ekip işidir. Sinemada daha çok kadın hikayesi yazılmasını istiyorum. Sinemanın gücünün de bu açıdan kullanılması taraftarıyım.
Kaynak: Bugün / Gülden Avuç

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdemet akbağ