UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLADI! SUR VE CİZRE'DEN ACI HABER GELDİ!..

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLADI! SUR VE CİZRE'DEN ACI HABER GELDİ!..

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLADI! SUR VE CİZRE'DEN ACI HABER GELDİ!..

Diyarbakır’ın Sur İlçesi ile Şırnak'ın Cizre İlçesinde PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılarda 2 uzman çavuş şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Şehitlerden biri uzman çavuş Ümit İnan...

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde 2 Aralık günü, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sur’da bugün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yaşanırken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi. Çatışmalar sırasında PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş ve tuzaklanan  el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırılarda toplam 6 asker yaralandı.

Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sur’da ise çatışmalar yer yer sürüyor.

1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında bugün çıkan çatışmalarda yaralanan askerlerden durumu ağır olan 1 uzman çavuş, Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 5 askerin ise hastanede tedavisine devam ediliyor.

CİZRE'DE ROKETATARLI SALDIRI: 1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT

Şırnak'ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında uzman çavuş Ümit İnan şehit oldu.

Şırnak’ın 14 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi’nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlar sürüyor. İlçenin Cudi Mahallesi’nde süren operasyonlar sırasında teröristlerin düzenlediği roketatarlı saldırıda, Jandarma Özel Harekat Timi’nde görevli uzman çavuş Ümit İnan şehit oldu.

İlçenin Cudi Mahallesi’nde operasyonlar devam ederken, gün boyu silah ve patlama sesleri duyuldu.

GENELKURMAY AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde ve Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlarda PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay'ın açıklaması şöyle: "08 Ocak 2016 tarihinde saat 12.00'de Şırnak ili Cizre ilçesinde ve saat 13.30'da Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu, iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz"

GEBZE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Jandarma uzman çavuş Ümit İnan’ın Cizre'de şehit olduğu haberini alan babası Kocaeli Gebze'deki babası Nezir İnan büyük üzüntü yaşadı. 4 çocuk babası Ümit İnan’ı, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Gebze Garnizon Komutanı Yarbay Mustafa Bulut teselli etmeye çalıştı. Şehit babası Nezir İnan oğlunun operasyonda olması nedeniyle fazla görüşemediğini belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin. Tüm şehit babalarına sabır diliyorum" dedi.

Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cenaze Gebze’de defnedilecek. Ne zaman geleceği belli değil. Çatışmada bugün şehit olmuş. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun" diye konuştu.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise, "Allah rahmet eylesin. Şehidimizin ailesine başsağlığı diliyorum. Böyle olaylar yaşanmaması için her gün dua ediyoruz. Şehidimizin buraya nakli ile ilgili çalışmalara başladık. Yarına yetiştirilebilirse şehidimizin cenazesi defnedilecek" dedi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDİYARBAKIR  SUR  ŞEHİT