UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN YENİLEME İHALESİNİ KAZANAN ÜNLÜ İŞ ADAMI VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ!..

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN YENİLEME İHALESİNİ KAZANAN ÜNLÜ İŞ ADAMI VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ!..

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN YENİLEME İHALESİNİ KAZANAN ÜNLÜ İŞ ADAMI VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ!..

Son olarak Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin restorasyon ihalesini kazanan ÖZSOY inşaatın sahiplerinden Rafet Özsoy İstanbul'da vurularak öldürüldü.

İstanbul Küçükçamlıca'daki Şahsuvaroğlu Villaları'nda İşadamı Rafet Özsoy, vuruldu.. Özsoy, yaralı olarak kaldırıldığı hastande hayatını kaybetti.

CİNAYET NASIL İŞLENDİ?

Olay saat 14.30 sıralarında Küçükçamlıca Mahallesi'ndeki Şahlanoğlu Çamlıca villaları içerinde bulunan Özsoy İnşaatın holding binasında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Rafet Özsoy ile aralarında iş anlaşmazlığı bulunan bir kişi, holding binasında kurşun yağdırdı. Silahlı saldığı soncu yaralanan Rafet Özsoy, bir araç ile Ümraniye'deki özel bir hastaneye götürüldü. Özsoy, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özsoy'u vuran kişinin ise, Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne giderek polise teslim olduğu öğrenildi.

OLAY ANINI ANLATTI

Holding binasının yanındaki sitenin güvenlik müdürü, "3 araba bizim otoparka park etmek istedi. O arkadaşlara uygun yere park etmesini söyledikten yaklaşık 5 dakika sonra 6-7 el silah sesi duyduk. Kameradan izledim. Yoldan 3 kişinin gittiğini gördüm. En son arakadan gelen birinin elinde bıçak vardı. Onun üzerine buraya geldik. Çok geleni gideni oluyor Rafet Bey'in. Kamera görüntülerinde sadece kaçan insanları gördüm" dedi.

RAFET ÖZSOY KİMDİR?

Rafet Özsoy'un başında olduğu Özsoy inşaat şirketi 1948 yılında babası tarafından kurulan küçük müessese olarak iş hayatına girdi. Pestil ve yumurta ticareti yapıyordu. 1960 yılında kamyon nakliyeciliğine geçti. On yıl sonra ağaç sanayiinde önemli bir yere geldi.

Uludağ Üniversitesi İşletme mezunu olan Rafet Özsoy. 23 yıl önce ağabeyleri ile birlikte şirketi yeniden ayağa kaldırdı ve bugün 120 milyon liralık bir şirket haline getirdi. Bu cironun 79 milyon lirası inşaat alanından.

Özsoy İnşaat toplam 1000 çalışanıyla; alt yükleniciler ve çözüm ortakları dahil 10.000'den fazla kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayarak yurtiçinde ve yurtdışında başarılı projelere imza atarak yoluna devam etmektedir.

AKM'NİN İHALESİ KAZANDI

Rafet Özsoy, 2009 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yenilenme ihalesini kazanan Özsoy İnşaat'ın başında bulunuyor.

Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası, yenileme projesinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle AKM yenileme ihalesinin iptali istemiyle dava açmıştı.

İstanbul 9'uncu İdare Mahkemesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak değişiklikleri içeren projeyi, 'Yapının tarihi kimliği ve özgün konumunu korumadığı' gerekçesiyle iptal etmişti.

Habertürk

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERRAFET ÖZSOY  VEFAT