UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYADA BİR İLK... BU TEKNOLOJİYİ TÜRK BİLİM İNSANLARI GELİŞTİRDİ!..

DÜNYADA BİR İLK... BU TEKNOLOJİYİ TÜRK BİLİM İNSANLARI GELİŞTİRDİ!..

DÜNYADA BİR İLK... BU TEKNOLOJİYİ TÜRK BİLİM İNSANLARI GELİŞTİRDİ!..

Türk bilim insanları devrim niteliğinde bir kamuflaj teknolojisi geliştirdi.

Bilkent Üniversitesinde, bukalemun, ahtapot gibi renkten renge girebilen canlılara benzer şekilde, bulundukları ortamın radar görüntüsünü gerçek zamanlı olarak değiştirebilen grafen temelli yeni bir teknoloji geliştirildi.

SAVAŞ UÇAĞI KUŞ GİBİ GÖZÜKECEK

Kamuflaj teknolojilerinde yeni bir çağ başlatması beklenen bu teknolojiyle kaplanan bir askeri tank, ormanlık arazideki bir ağacın görüntüsüne bürünebilirken bir savaş uçağı da kuş şeklinde görünebiliyor.

MÜTHİŞ BİR TEKNOLOJİ

Avrupa Birliği'nin 6 milyon lira ile destek verdiği yeni teknoloji, gözün algılama düzeyinden kızılötesine, hatta mikrodalga boyutlarına kadar tüm spektrumda çalışacak şekilde planlanıyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Coşkun Kocabaş, açıklamada, doğada bulundukları ortama adapte olabilen pek çok canlının bulunduğuna işaret ederek, bukalemun, ahtapot, sürüngen gibi canlıların derilerindeki özel hücreler sayesinde renklerini değiştirerek ortama hızlı bir şekilde adapte olabildiğini, bu özelliğin pek çok bilim insanına ilham verdiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13