UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNSANDAN 5 KAT DAHA AĞIR, MAKSİMUM 3 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KİNG KONG ADLI DEV GORİLİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ!..

İNSANDAN 5 KAT DAHA AĞIR, MAKSİMUM 3 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KİNG KONG ADLI DEV GORİLİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ!..

İNSANDAN 5 KAT DAHA AĞIR, MAKSİMUM 3 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KİNG KONG ADLI DEV GORİLİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ!..

Nesli binlerce yıl önce tükendiği tahmin edilen 'King Kong' adı verilen dev goril Gigantopithecus'un iklim değişikliğinin kurbanı olduğu düşünülüyor.

Bir insandan yaklaşık 5 kat daha ağır (500 kg) olan 3 metre uzunluğundaki 'King Kong' lakaplı dev gorilin neslinin neden tükendiğini ilişkin yeni bir teori ortaya atıldı.

Yaklaşık 100 bin yıl önce yeryüzünden silinen Gigantopithecus'un iklim değişikliği neticesinde değişen koşullara ayak uyduramaması sonucu neslinin tükendiği iddia edildi.

Gigantopithecus'un bir insandan yaklaşık 5 kat daha ağır ve maksimum 3 metre uzunluğunda olduğuna inanılıyor.

Almanya'nın Tübingen kentinde yer alan Senckenberg Centre for Human Evolution and Palaeoenvironment'te (HEP) görev alan bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, değişen iklim koşulları doğada da radikal değişimlere neden oldu.

'King Kong'un yaşam ortamı olan ormanların ovalara dönüşmesi nedeniyle besin kaynaklarını kaybeden hayvan ise bu değişime ayak uyduramadı ve bu durum neslinin tükenmesi ile sonuçlandı.

Gigantopithecus'un çok az fosili bulunduğunu ve bunların bugüne kadar yeterince bilgi edinmeye imkan vermediğini belirten HEP çalışanlarından Profesör Hervé Bocherens, Çin ve Tayland'da bulunan Gigantopithecus'un dişlerine uygulanan carbon testlerinin hayvanın yemek alışkanlıkları hakkında daha detaylı bilgiler sunduğu görüşünde.

Bilim dünyası Gigantopithecus'un etobur olup olmadığı konusunda henüz fikir birliğine varmış değil.

Son çalışmaya göre, Gigantopithecus, vejeteryandı ve besin ihtiyacını ormandaki yaşam alanından temin ediyordu. Ancak başka araştırmalara göre, 'King Kong' lakaplı hayvan et de tüketiyordu. Bu iddia Gigantopithecus'un neslinin tükenmesi ile ilgili teoriyi de desteklemiyor.

NTV

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKİNG KONG  SIR  NESİL