UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HALİS TOPRAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!.. BİRÇOK ÜNLÜ İSMİN KATILDIĞI CENAZEDE NELER YAŞANDI? İŞTE AYRINTILAR...

HALİS TOPRAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!.. BİRÇOK ÜNLÜ İSMİN KATILDIĞI CENAZEDE NELER YAŞANDI? İŞTE AYRINTILAR...

HALİS TOPRAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!.. BİRÇOK ÜNLÜ İSMİN KATILDIĞI CENAZEDE NELER YAŞANDI? İŞTE AYRINTILAR...

Fransa’da yaşamını yitiren ünlü işadamı Halis Toprak, son yolculuğuna uğurlandı.

Fransa’nın Nice kentinde kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden 78 yaşındaki işadamı Toprak, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Seramik, kağıt, ilaç ve gıda gibi 30'a yakın farklı sektörde faaliyet gösteren Toprak Holding'i Türk sanayisine kazandıran Toprak için İstanbul Ortaköy’deki Büyük Mecidiye Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Halis Toprak’ın ilk ve ikinci eşinden oğulları, kızları, torunları ve yakınları ile iş dünyasından pek çok sima katıldı. Merhum iş adamının evlatları ve torunlar, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

“KIZI OLMAKLA GURUR DUYUYORUM”

Büyük kızı Ayfer Toprak Karavan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karavan, “Allah gani gani rahmet etsin. Mekanı Cennet olsun. Kızı olmakla gurur duyuyorum. 1 buçuk senedir yurtdışındaydı. Zaman zaman geliyordu. Mutluydu orada yaşamaktan” dedi.

İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI AKSU: “HAYIRSEVERDİ”

Cenaze namazına katılan 59. Hükümet’in İçişleri Baklanı Abdülkadir Aksu, “Hayırseverdi” dediği Toprak için, “Allah rahmet eylesin. Diyarbakır’a yatırımlar yaptı, kuş uçmaz kervan geçmez ilçeye 3 tane fabrika, Endüstri Meslek Lisesi, sağlık evi, öğretmen lojmanı. Hayırsever bir insandı. Ülkemizin yetiştirdiği değerli bir sanayiciydi. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Cenaze merasimine iş adamı Erdoğan Demirören de katıldı. Demirören, Halis Toprak’ın Türkiye’nin nadir yetiştirdiği bir sanayici olduğunu söyleyerek “Türkiye kaybetti. Nur içinde yatsın” demekle yetindi.

YILMAZ ULUSOY: “ÇOK ATILIMLAR YAPTI”

İş dünyasının köklü isimlerinden Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz ulusoy da cenaze törenine katılanlar arasında yer aldı. “Eski bir dostumuzu kaybettik” diyen Ulusoy, “Sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun. İyi bir girişimciydi. Sanayide çok atılımlar yaptı. Vadesi bu kadarmış,Allah rahmet eylesin” diye görüş belirtti.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI HAZİNEDAR: “ÖNEMLİ BİR İSMİ HAKKA UĞURLUYORUZ”

Ortaköy’deki Büyük Mecidiye Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, “Halis Toprak Türkiye’nin, özellikle Özal döneminin sanayicisi. Birçok tartışmanın da önemli bir ismiydi. Hem kimliğini, hem Türkiye’yi düşünen önemli bir ismi Hakka uğurluyoruz” diye konuştu.

Halis Toprak’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

HALİS TOPRAK KİMDİR?

Fransa’nın Nice kentinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 78 yaşındaki Halis Toprak, 1938 Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dünyaya geldi. Özellikle 90’lı yıllarda iş adamı hüviyetiyle Türkiye’nin tanınmış kişileri arasında yer alan Toprak, iş dünyasına Adana’da katıldı. 1977’de İstanbul’da Toprak İnşaat firmasını kurdu. 1992 yılında ana ortakları Toprak Grubu şirketleri olan Toprakbank kuruldu. Zararı özkaynaklarını aşan, mali bünyesi zayıflayan Toprakbank 2001 sonunda Tasarruf Mevduatları Sigorta Fonu (TMSF) kapsamına alındı. Halis Toprak, 32 yıl sürdürdüğü yönetim kurulu başkanlığını 2009’da oğlu Mehmet Toprak’a devretti. Aynı yıl Toprak Grubu’nun şirketlerinin tümünün yönetimine TMSF el koydu. Halis Toprak, Toprak Grubuna ait 22 şirketin ve 21 sanayi tesisinin yönetimini, Toprak Grubu'nun TMSF’ye olan borcunun tamamını ödeyerek geri aldı. Halis Toprak, 29 Haziran 2012 tarihinde tekrar Toprak Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na geçmişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERHALİS TOPRAK  CENAZE  SON YOLCULUK