UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİRÇOK BÖLGEYİ UYARDI! KAR, YAĞMUR, FIRTINA GELİYOR! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİRÇOK BÖLGEYİ UYARDI! KAR, YAĞMUR, FIRTINA GELİYOR! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİRÇOK BÖLGEYİ UYARDI! KAR, YAĞMUR, FIRTINA GELİYOR! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada yurdun Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin bazı kesimlerinde etkili olması beklenen lodos nedeniyle soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı. Meteoroloji’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle: "Bugün öğle saatlerinden sonra Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu ile Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatıdan esecek (lodos) kuvvetli rüzgarların neden olacağı soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

BİR UYARI DA İZMİR, AYDIN, MUĞLA'YA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Ege Bölgesi’nde akşam saatlerinden sonra sağanak yağışların etkili olmasının beklendiği belirtilerek "Bu akşam saatlerinden sonra Ege’de başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

KAR, YAĞMUR, FIRTINA

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay  Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan  Şen, bu hafta yoğun kar yağışı, yağmur ve fırtınanın yurt genelinde etkili  olacağını söyledi.

İÇ ANADOLU VE DOĞU'DA KAR

Şen, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin batı kesimleriyle  Karadeniz kıyılarının ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğini, İç Anadolu'da iki, doğuda ise dört gün boyunca yoğun kar yağışının devam edeceğini belirtti.

Batıda, lodosun etkisiyle hava sıcaklığının 3 ila 4 derece artacağını  aktaran Şen, özellikle yoğun kar yağışının olduğu bölgeler için "doğal afet"  uyarısında bulundu. Prof. Dr. Şen, Türkiye'nin batısında lodosun hava sıcaklığını  artıracağına dikkati çekerek, şöyle dedi:

BATI'DA SICAKLIK YÜKSELİYOR

"Yarından itibaren lodosun etkisiyle yurdun batısındaki hava sıcaklığı  mevsim normalinin 4 ila 5 derece üzerine çıkacak. Yağmurun da etkili olacağı  bölgelerde lodosun hava sıcaklığını artırması, doğadaki beyaz örtünün çözülmesini  hızlandıracaktır. Önümüzdeki çarşamba günü İstanbul'daki hava sıcaklığı da son  değerlendirmelere göre 14-15 derecede seyredecek."

BU BÖLGELERE ÇIĞ VE SU BASKINI UYARISI...

Hafta ortasından itibaren İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz'in iç  kesimlerinde çığ riskinin yüksek olduğunu dile getiren Şen, batıda eriyen kar sularının yağmurla birleşmesi sonucu ani su baskınlarının yaşanabileceğini vurguladı. Şen, soğuk hava dalgası nedeniyle ev ve iş yerlerinde ısınma amaçlı  yakıt tüketiminin artmasının atmosfere salınan sera gazı miktarını  yükselteceğini, bunun da "küresel ısınma" açısından olumsuz yansımalarının  olabileceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMETEOROLOJİ  KAR  YAĞMUR  FIRTINA