UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EMEKLİ ORGENERAL SABRİ YİRMİBEŞOĞLU HAYATINI KAYBETTİ!..

EMEKLİ ORGENERAL SABRİ YİRMİBEŞOĞLU HAYATINI KAYBETTİ!..

EMEKLİ ORGENERAL SABRİ YİRMİBEŞOĞLU HAYATINI KAYBETTİ!..

Özel Harp Dairesi eski Başkanı emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü GATA'da dün gece vefat etti. Bazı çevrelerce Turgut Özal'a suikast girişimiyle ilgisi olduğu öne sürülen Yirmibeşoğlu, 1991 yılında emekliye sevk edilmişti.

Özel Harp Dairesi eski Başkanı emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü GATA'da dün gece 88 yaşında vefat etti. 12 Eylül döneminde Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı, 1982-1983 yıllarında Milli Savunma Bakanlığında Müsteşar Yardımcılığı, 1983 yılında Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı, 1984 yılında Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Yirmibeşoğlu, 1986 yılında Erzincan'daki 3. Ordu Komutanlığına atandı.

Özel Harp Dairesi eski Başkanı emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, yaz aylarında İzmir Foça'da, kış aylarında İstanbul'da yaşıyordu. İki aydır İstanbul GATA'da solunum cihazına bağlı kalan Yirmibeşoğlu'nun cenazesi, Salı günü Foça Fatih Camisinde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Foça'da toprağa verilecek.

YEĞENİ SİTEM ETTİ

Sabri Yirmibeşoğlu'nun haksız eleştirilere maruz kaldığını belirten yeğeni Ersin Yirmibeşoğlu, "Her ne kadar kendisinin bazı konuşmalarından bazı sözcükler, bazı cümleler adeta cımbızla çekilerek 6-7 Eylül olaylarını düzenlemek ya da Özal'a suikast girişiminden sorumlu olmak gibi ithamlar yapıldıysa da hak etmediği bu konularla ilgisi olmadığını yakın çevresine söylemiş, üzüntüsünü belirtmiştir. Bunların kendisini çok üzdüğünü, yıktığını söyleyebiliriz. Tarih bunların gerçeğini mutlaka yazacaktır" dedi.

'OĞLUNUN ÖLÜMÜYLE YIKILDI'

Üzüntülerinin büyük olduğunu belirten Ersin Yirmibeşoğlu, Foça'da 5 Ocak Salı günü Fatih Camisi'nde öğlende düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek Sabri Yirmibeşoğlu'nun ailelerinin onur kaynağı olduğunu dile getirdi. Ersin Yirmibeşoğlu, "Biri kız, iki çocuk babasıydı. Torunları vardı. Geçen yıl 53 yaşındaki oğlu Zafer'i kaybetti. Türkiye'nin fırtınalı dönemlerinden gelen yorgunluğu, sağlık sorunlarıyla kendini gösteriyordu. Oğlunun ölümüyle daha da yıkıldı. Maalesef, dün kendisinin acı haberini aldı" dedi.

Yirmibeşoğlu şöyle devam etti:

"İki ciltlik 'Askeri ve Siyasal Anılarım' isimli bir kitap yayımlamıştı. Orada pek çok ayrıntıyı, Türkiye'nin yakın geçmişi ile ilgili, Cumhuriyet dönemi ile ilgili ayrıntıları bulmak mümkün. Çok sık gündem değişen ülkemizde belki buna zaman ayırmak kolay olmayabilir ama konuyla ilgilenenlerin okumasında ben şahsen yarar görüyorum."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSABRİ YİRMİBEŞOĞLU  VEFAT