UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AY ÇEKİRDEĞİNİN YARARLARINI DUYUNCA SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYECEKSİNİZ! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

AY ÇEKİRDEĞİNİN YARARLARINI DUYUNCA SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYECEKSİNİZ! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

AY ÇEKİRDEĞİNİN YARARLARINI DUYUNCA SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYECEKSİNİZ! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Ay çekirdeğinin içinde bol miktarda bulunan E vitamini ve selenyumun, ak yuvar üretimini arttırarak yaşlanmayı yavaşlattığını söyledi.

Antioksidan etki gösteriyorlar

Uzmanlar, iki mineralin birlikte göz sağlığı başta olmak üzere kansere ve fonksiyel bozukluklara karşı da koruma oluşturduğun söyledi. Günlük olarak düşük miktarlarda almamız gereken ancak sistemimiz için temel nitelikte olan selenyum, E vitamini ile birlikte vücutta antioksidan etki gösteriyor.

Yaşlanmayı yavaşlatıyor

Selenyum, aynı zamanda azalması ile yaşlanmaya neden olan beyaz kan hücresi (lökosit) üretimini arttırarak yaşlanmayı da yavaşlatıyor. Beslenme uzmanları, yetişkinlerin günde 50 mikrogram selenyum almasını öneriyor. 100 gramında 79 mikrogram selenyum içeren ay çekirdeği günlük selenyum ihtiyacımızı karşılamaya yetiyor.

Kansere karşı koruma sağlıyor

National Sunflower Assocation'a göre, 30 gram ay çekirdeği içi, önerilen günlük E vitamini alım miktarının yüzde 76'sını karşılıyor. Bu vitamin, kansere ve fonksiyon bozukluklarına neden olan moleküllere verdiği zarara karşı koruyan bir antioksidan görevi görüyor.

Gözleri sağlıklı tutuyor

Maryland Medical Center Üniversitesi'ne göre (UMMC), daha fazla E vitamini tüketen bireylerin kalp hastalığına yakalanma riski tüketmeyenlere göre daha düşük. UMMC, bu vitaminin, diğer vitaminlerle birlikte çalışarak gözlerin sağlıklı görünmesini ve maküla (sarı nokta) bozulmasına karşı koruma sağladığını belirtiyor. Ay çekirdeği, magnezyum ve folatlar gibi kalp ve damar hastalıklarıyla ilişkili besinler açısından da zengin bir kaynak olarak görülüyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAY ÇEKİRDEĞİ