UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘SİBİRYA SOĞUĞU’ TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALDI! BELEDİYELER ALARMA GEÇTİ! OKULLARA KAR TATİLİ!.. İŞTE HAVA DURUMU!..

‘SİBİRYA SOĞUĞU’ TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALDI! BELEDİYELER ALARMA GEÇTİ! OKULLARA KAR TATİLİ!.. İŞTE HAVA DURUMU!..

 ‘SİBİRYA SOĞUĞU’ TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALDI! BELEDİYELER ALARMA GEÇTİ! OKULLARA KAR TATİLİ!.. İŞTE HAVA DURUMU!..

Türkiye genelinde soğuk hava ve kar yağışı dün hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Birçok il ve ilçede eğitime ara verilirken yüzlerce köy yolu da ulaşıma kapandı. Bolu Dağı geçişi başta olmak üzere birçok karayolunda da ulaşım yavaşladı. Bazı kentlerde kara hazırlıksız yakalanan sürücüler hasarlı trafik kazalarına neden oldu. Kar yağışı, sis ve poyraz nedeniyle deniz ve hava ulaşımını da olumsuz etkilendi. Denizde ve havada bazı seferler iptal edildi.

İstanbul’da okullar tatil

2016’ya beyaz bir örtüyle girmesi beklenen İstanbul’da 2015’in son karı dün öğle saatlerinde düşmeye başladı. Karadeniz üzerinden kuvvetli bir poyrazla gelen kar yağışı öğle saatlerinde önce Tuzla, Pendik ve Kartal’da etkisini gösterdi. Akşam üzeri tüm şehri etkisi altına alan kar yağışı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimler, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) alarma geçti.

İstanbul Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

AKOM’da görevli ekipler, İstanbul’u kritik noktalara yerleştirilen 549 kamerayla izlemeye aldı. Belediyeye bağlı yol bakım ve altyapı koordinasyon, itfaiye, zabıta, sağlık ve sosyal hizmetler, park, bahçe ve yeşil alanlar, destek hizmetleri daire başkanlıkları, İSKİ, atık yönetimi, trafik, kırsal hizmetler, veteriner hizmetleri, Beyaz Masa, İETT, İsfalt, İGDAŞ, İSBAK, şehir hatları, Ulaşım AŞ  yetkilileri ile emniyet, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ sorumlu müdürleri, AKOM yönetim masasında görev yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 5 bin 450 personel, kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşı görev yapıyor. Kış şartlarıyla mücadele kapsamında belediyenin depolarında 240 bin 605 ton tuz ve bin 290 ton solüsyon hazır bekletilirken, kavşaklarda da 52 kurtarıcı bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bin 114 araçla 4 bin kilometrelik yol ağında karla mücadelede ediyor. Evsizler de toplanarak Zeytinburnu spor Kompleksi’ne yerleştiriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunda cuma gününe kadar yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Çorum’da yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiği, ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelede iki gün izinli verildiği ifade edildi.

Bolu Dağı’nda önceki gece saatlerinde aralıkla yağan yağmur dün sabaha karşı kar yağışına dönüştü. D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte yeşil alanlar, beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 10 santime ulaştı.

Tokat’ta kar nedeniyle kent merkezinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. 72 köy yolunun ulaşıma kapandı.

Ağrı eksi 10 derece

Doğu Anadolu Bölgesi’nde önceki gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 10 dereceyle Ağrı’da ölçüldü.

-  Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da, “oteller bölgesi” kar yağışıyla beyaza büründü. Havanın sıfırın altında 10 derece olduğu Uludağ’da, kar yağışının cumartesi gününe kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarının kara saplanması sonucu mahsur kalan sekiz kişi, iki saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

- Sivas’ta önceki gece başlayan kar yağışı dün sabaha kadar aralıklı olarak devam etti. Kar nedeni ile Suşehri ilçesindeki okullar dün öğlenden itibaren 1.5 gün tatil edildi.

-  Hakkari’de dün sabah erken saatlerde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı sonucu kent merkezi kısa sürede beyeza büründü. Kar kalanlığı kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 50 santimi aştı.

20 İLDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışının ardından çok sayıda kentte okullar tatil edildi.

Çorum’da kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi. Samsun, Sivas, Kocaeli, Ordu’da Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde, Sakarya, Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde, Niğde, Tokat’ın Yeşilyurt, Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçesinde, Kastamonu’nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, Karabük’ün Ovacık ilçesinde, Erzurum, Hakkari, Bolu’nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde, Düzce, karaman, Nevşehir, Rize’nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde, Giresun ve Yozgat’ta eğitime 1 gün ara verildi.

Soğuk algınlığı şikâyetleri 3-4 kat arttı

Adana Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servis yöneticileri Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Doç. Dr. Ahmet Sebe de soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon şikayetiyle hastaneye başvuruların 3-4 kat arttığını söyledi.

Yoğun kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve Cuma günleri Doğu Karadeniz (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) ile Doğu Anadolu’nun doğusunda (Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Van, Ağrı, muş, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan) beklenen yağışların yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğini ve başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13