UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ALIŞVERİŞ TUTKUNLARI DİKKAT!MODADA DİJİTAL AYNA DÖNEMİ BAŞLIYOR!..

ALIŞVERİŞ TUTKUNLARI DİKKAT!MODADA DİJİTAL AYNA DÖNEMİ BAŞLIYOR!..

ALIŞVERİŞ TUTKUNLARI DİKKAT!MODADA DİJİTAL AYNA DÖNEMİ BAŞLIYOR!..

Başakşehir Belediyesi'ne bağlı inovasyon merkezi Başakşehir Living Lab, perakende için dijital ayna geliştirdi. Giysiyi giymeden tüketicinin üzerinde nasıl durduğunu gösteren aynanın, satışları artırması bekleniyor

Teknoloji sektörü artık moda ve perakendenin de içine girdi. Tüketicilerin hayatını kolaylaştıran uygulamalar, satışlara da pozitif yansıyor. Her geçen gün teknoloji dünyasında meydana gelen yeni bir gelişme, markalar tarafından satın alınıyor. Bu kapsamda, Başakşehir Belediyesi'nin bünyesinde 2011'de faaliyete geçen inovasyon ve bilgi teknolojileri merkezi Başakşehir Living Lab, perakende için önemli bir ürüne imza attı. 12 uzmanla bilişim teknolojileri ve tasarım alanında ürün ve hizmet üreten Living Lab'ın geliştirdiği dijital ayna, tüketicilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Dijital ayna, ürün etiketine yerleştirilen çipi okuyarak, giysinin ekranda beliren bir manken üzerinde nasıl durduğunu gösteriyor. Aynanın sağ bölümünde ise giysinin hangi renk ve bedenlerinin bulunduğu, fiyatı ve hangi aksesuvarlarla daha şık görüneceğini belirten bilgiler yer alıyor.

ÜRÜNE GÖRE MÜZİK ÇALIYOR

Living Lab uzmanları, gelecek dönemde bu aynanın geliştirilmesiyle, tüketicinin fotoğrafının aynaya yansıtabilecek duruma geleceğini ve böylece giysiyi denemeden ekrandan görerek kıyafet seçilebileceğini belirtti. Merkezde geliştirilen bir diğer ürün ise kabin müziği oldu. Alınan ürünün etiketini okuyan kabin, o ürünün şekli ve türüne göre müzik çalıyor. Yani özel bir gecede giymek için alınan bir elbise için bir vals müziği çalarken, spor kıyafeti için hareketli bir müzik tüketiciye kabinde eşlik ediyor.

BAŞAKŞEHİR ÖRNEK İLÇE OLABİLİR

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, inovasyon merkezinin çok önemli projelere imza atacağına inandığını söyledi. Başakşehir'in Türkiye'nin yeni ve modern yüzünü ortaya koymaya aday bir ilçe olduğunu belirten Uysal, "İlçenin tamamını bilişim teknolojisi altyapısına uygun olarak donatmak mümkün. Amacımız her ev ve işyerini dijital ağ ile entegre etmek" dedi.

GÜNLÜK HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

Başakşehir Living Lab'de günlük hayatı kolaylaştıracak proje ve araştırmalar yanında uzmanlar tarafından ücretsiz eğitimler de veriliyor. Dışarıdan gelen araştırmacılara da açık olan merkezde geliştirilen uygulamalardan birkaçı şöyle: Akıllı çöp toplama sistemleri, taştan kağıt üretimi, yaşlı hastaları yıkama yatağı, akıllı saksı ve akıllı ev.

Günaydın

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmoda  alışveriş