UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAVİ MARMARA DAVASINDA İSRAİL 250 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK!..

MAVİ MARMARA DAVASINDA İSRAİL 250 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK!..

MAVİ MARMARA DAVASINDA İSRAİL 250 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK!..

Kayseri 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, Mavi Marmara yolcusu Ahmet Aydın Bekar için açılan davanın karar duruşmasında İsrail Devleti’ni 250 bin TL manevi, bin TL maddi tazminat ödemesine hükmetti.

Avukat Ersin Umman tarafından yapılan açıklamada, Mavi Marmara yolcusu iken İsrail’in saldırısıyla yaralanan Ahmet Aydın Bekar için açılan davada kararın verildiğini ve İsrail’e 250 bin TL manevi, bin TL de maddi tazminat ödenmesine hükmedildiğini söyledi. Av. Umman,

“İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Gazze’ye insani yardım amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisi ve filodaki diğer gemiler, 31 Mayıs 2010 günü tüm dünyanın gözleri önünde İsrail askeri güçlerinin hukuk dışı saldırısıyla karşı karşıya kalmıştır. Bu vahşi ve akıl almaz saldırı esnasında ve devam eden süreçte 10 insani yardım gönüllüsü hayatını kaybetmiş, onlarca insan gözaltına alınmış, yaralı insanlara kelepçe takılarak günlerce hücrelerde alıkonulmuş ve kendilerine işkence edilmiş, malları yağmalanmış, gemilere zarar verilmiştir. İsrail’in yıllardır Gazze’de ve Ortadoğu’da faili olduğu zalimliklerin devamı niteliğinde olan bu saldırının mağdurları adına adalet arayışı başlatılmış ve mümkün olan her mecrada İsrail’in haksızlığının tescil edilmesi için çaba sarf edilmiştir.

Tüm bunlara ek olarak İsrail Devleti’nin Mavi Marmara’da yapmış olduğu eylemlerin haksız fiil niteliğinde olduğu ve bu nedenle tazminat sorumluluğu bulunduğundan hareketle Türkiye’de çeşitli illerde tazminat davaları açılmıştır. Bu bağlamda Kayseri’de ikamet eden Mavi Marmara yolcusu Ahmet Aydın Bekar için açmış olduğumuz tazminat davasında Kayseri 8. Asliye Hukuk Mahkemesi 2013/236E sayılı dosyası ile İsrail Devleti’nin haksız fiil sorumluluğunu bir kez daha tescil etmiş ve İsrail’in 250 bin TL manevi, bin TL maddi tazminat ödemesine hükmetmiştir. Bu karar Türkiye’nin değişik illerinde açılmış ve devam eden davalara emsal teşkil edecek niteliktedir. Özellikle İsrail Devleti ile yapılan anlaşma görüşmelerinden sıklıkla bahsedildiği bir dönemde haklılığımızı tescillemesi açısından son derece doğru, yerinde ve önemli bir karardır” diye konuştu.

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İHH Kayseri Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Satıcı ise mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ederek, “Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği olarak bizlere o dönemde yurt içinden ve yurt dışından birçok insan adalet anlayışımızın hayal bile edilemeyeceğini, gereksiz bir mücadele verdiğimizi söylüyorlardı. Ancak biz gördük ki doğru olduğuna inanıyorsanız, mazlum ve haklıysanız, tek başınıza kalsanız bile bu mücadelenin yapılması gerekiyordu. Yaptık. Mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİSRAİL  MAVİ MARMARA