UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MURAT KURŞUN'DAN YILLAR SONRA GELEN 'KADINA ŞİDDET' İTİRAFI

MURAT KURŞUN'DAN YILLAR SONRA GELEN 'KADINA ŞİDDET' İTİRAFI

MURAT KURŞUN'DAN YILLAR SONRA GELEN 'KADINA ŞİDDET' İTİRAFI

Murat Kurşun, “Ben Yoruldum Hayat” adlı şarkısına klip çekti. Klipte beş farklı konuyu ele alan şarkıcı, işlediği kadına şiddet konusunda Ayşe Özyılmazel tarafından eleştirildi. Kurşun hem Özyılmazel’e yanıt verdi, hem de projenin detaylarını anlattı.

“Ben Yoruldum Hayat” adlı şarkınıza çektiğiniz sosyal sorumluluk projesi niteliğindeki klip büyük ilgi gördü. Bu klibin hikayesi nasıl başladı?”

- Beş konsept şeklinde insanlara güzel mesajlar verdim ben bu klipte. Çünkü yıllardır hep aklımda olan bir şeydi. Engelli kardeşlerimizi, sokak çocuklarını, kadına şiddeti işledim. Ayrıca cezaevinde yatan insanlarımıza ve günümüzdeki iletişimsizliğe değindim. Çok güzel tepkiler alıyorum. İnsanlar beni tebrik ediyor.

Klipte işlenen bu beş konuyu nasıl belirlediniz?

- Ben bu türküyü 10 ay önce almıştım. Doğru zamanı beklemiştim. Biz sürekli dışarıda gezen insanlarız ve her şeyi görüyoruz. Bir evladın anne babasını sokağa atmasını, sokakta dilenen çocukları görüyorum. Maalesef günümüzde bu tip manzaralara çok rastlıyoruz.

Peki klipteki hikayelerde sizin bizzat yaşadığınız veya tanıklık ettiğiniz bir olay var mıydı?

- Bundan 15 sene önce Kocamustafapaşa’da otururken bir komşumuz anne babasını sokağa atmıştı ve ben çok üzülmüştüm. Hatta rahmetli annem onlara yemek veriyordu. Ben bir gün anneme, “Bize davet et, kalsınlar” dediğimi hatırlıyorum. Hiç unutmam o günü. Şu anda da Taksim’de, Bakırköy’de, Kadıköy’de sokakta çocuklar var.

Son günlerde birçok ünlü isim, mülteci çocukları evlat edinme konusunda düşüncelerini paylaşıyor. Siz hiç evlat edinmeyi düşündünüz mü?

- Tabii ki herkes elinden geleni yapıyor. Benim de elimden şu an bu klip geldi. Allah daha çoğunu nasip etsin.

CEYLAN’LA CANCİĞERİZ

Ayşe Özyılmazel köşesinde, çektiğiniz klipte yer alan kadına şiddet bölümünü yıllar önce şarkıcı Ceylan’a attığınız tokatla bağdaştırdı ve sizi eleştirdi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Ben tanımazdım kendisini. Ama ben televizyonlarda yaptığı evlilikle tanıdım onu. Yani bence önce kendisine bakması lazım. Hayranlarım sosyal medyada, “Murat Bey cevap verin” dedi, ben de cevabımı verdim. Lütfen benden uzak dursun, benimle uğraşmasın.

Peki Ceylan Hanım’la yaşadığınız tatsız olayla ilgili bir şey söylemek ister misiniz?

Ben 8 sene önce sevgili Ceylan Hanım’a karşı bir hata yaptım. Özür diledim kendisinden. Ayrıca ben o insanla canciğerim. Program yaptı, konuk olarak gittim, konserler verdik. En ufak bir şeyde benim başım sıkışsın, ilk gelecek olan odur. Onun başı sıkışsın, aynı şekilde ilk ben giderim. İnsanlara biz bunu gösterdik. Bir kişi hata yapar, düzeltir. Ben düzelttim. Ben kimseyi biçmedim, boğmadım. “Şiddet kötüdür” diyoruz hep. Ben şiddeti savunmam.

Yoğun sahne programlarınız devam ediyor, başka projeler var mı?

- Yakın zamanda yeni bir şov programıyla ekranlarda olacağım. İnsanlar bizi izlerken müzik ziyafeti de yaşatacağız konuklarımızla.

SİNEMA FİLMİ YAPACAĞIM

Yoğun iş temposundan dolayı gerçekleştiremediğiniz hayalleriniz var mı?

Sinema filmi projem var. Mardin’de başlayıp İstanbul’da bitecek. Hayatımı anlatan, çok güzel bir proje. İnşallah yoğunluk bitince başlayacağım.

Senaryosu yazılı mı bu Murat Kurşun otobiyografi belgeselinin?

- Çoktan yazdım onu (gülüyor). Kendimi hazır gördüğüm an, havalar ısındığında çekmeye başlayacağım.

Siz de filmde oynayacak mısınız?

- Hayır ben kamera arkasında, yönetmen koltuğunda olacağım. İlk sinema filmimde arkadayım, ikincide oynarım.

Zelal ÖZALP / HÜRRİYET

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13