UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KARAKUTU ŞOVU BOŞA ÇIKAN RUSYA'DAN YENİ BİR TUHAF AÇIKLAMA DAHA!..

KARAKUTU ŞOVU BOŞA ÇIKAN RUSYA'DAN YENİ BİR TUHAF AÇIKLAMA DAHA!..

KARAKUTU ŞOVU BOŞA ÇIKAN RUSYA'DAN YENİ BİR TUHAF AÇIKLAMA DAHA!..

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye'nin Rus Su-24 uçağına saldırmayı önceden planladığını 'de facto' olarak kabul ettiğini savundu. Ancak iddiasının dayanağı şaşırtıcı. Konaşenkov, bu iddiasına gerekçe olarak "Ankara'nın Rusya'nın Suriye'deki sorti" sayılarını bilmesini gösterdi. Türkiye ise o açıklamada Rusya'nın IŞİD'den çok muhalif ve sivillerini vurduğunu duyurmuştu.   

Konaşenkov, Türk Genelkurmayı'nın, 24 Kasım'da yani vurulduğu gün Su-24 uçağının hangi bölgede ve hangi saatte operasyon düzenlediğini net olarak bildiğini iddia etti.

"HER ŞEYİ BİLİYORSUNUZ"

Sputnik'te yer alan habere göre, Türk yetkililerin, Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği tüm sortilerle ilgili kesin bilgilerin yer aldığı bir açıklama yapmasının Ankara'nın Su-24 uçağını önceden planlayarak düşürdüğünü gösterdiğini savunan Konaşenkov, "(Başbakan Yardımcısı) Numan Kurtulmuş'un bu sözleri Türkiye'nin Rus jetini bilerek vurduğunu ve bir askerini öldürdüğünü resmen kabul ettiği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

IŞİD DEĞİL MUHALİF VE SİVİLLERİ VURUYORLAR

Rus sözcünün bahsettiği konuşmada ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Rusya'nın terör örgütü IŞİD hedeflerinden çok muhalifleri ve sivilleri vurduğunu söylemişti.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Kurtulmuş, şunları kaydetmişti: "Suriye'deki gelişmeler maalesef aşağı yukarı dünyanın bütün ordularının bütün güçleriyle geldiği ve savaşın bir tarafına katıldığı bir safhaya gelmiştir. Artık doğrudan ülkelerin müdahil olduğu, fiilen asker bulundurdukları bir hale gelmiştir. Sadece bir rakam vermek için söyleyeyim; Suriye'deki bütün taraflarının orada varlık sebebini meşrulaştıran kılıf DAEŞ kılıfıdır. Sadece Rusya'nın son zamanlarla yapmış olduğu sortilerden bahsedersek, 4 bin 198 uçuştan sadece 391'i DAEŞ mevzilerine yönelik olmuştur. Geri kalanı ise, birçoğu Türkiye'ye yakın bölgelerde bulunmak üzere, ılımlı muhaliflerin mevzileri ve hatta sivil vatandaşların bulunduğu alanlar olduğu bilinmektedir"

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrusya  türkiye