UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YÜZÜNE TEKME YİYEN FUTBOLCUYA ÇİÇEKLİ GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ!..

YÜZÜNE TEKME YİYEN FUTBOLCUYA ÇİÇEKLİ GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ!..

YÜZÜNE TEKME YİYEN FUTBOLCUYA ÇİÇEKLİ GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ!..

Aydın'da yerde yatan rakibi Dallıcasporlu Kayhan Karakaş'ın suratına acımasızca tekme atarak tüm Türkiye'nin tepkisini çeken Nazilli Sanayisporlu futbolcu Mehmet Değirmenci'ye tepkiler sürüyor. Değirmenci takımından gönderilirken, olay savcılığa intikal etti. Nazilli Sanayisporlu yöneticiler, Dallıcasporlu oyuncuyu işletttiği fitness salonunda ziyaret edip, çiçek verdi, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

1. Amatör Küme 1. Grup'ta mücadele eden Nazilli Sanayispor ile Dallıcaspor arasında geçen 20 Aralık Pazar günü Nazilli Şehir Stadı'nda kıyasıya bir mücadale yaşandı. Müsabaka öncesinde 26 puanla lider olan Dallıcaspor ile iki puan gerisinden gelen Nazilli Sanayispor arasındaki maçın 12'inci dakikasında istenmeyen olaylar meydana geldi. Dallıcaspor'un 9 numaralı formayla ter döken oyuncusu Kayhan Karakaş, topla sağ kanattan rakip ceza alanına girmek üzereyken rakibi 5 numaralı formayı giren Mehmet Değirmenci tarafından faul ile durduruldu. Hakem Değirmenci'ye kırmızı kart gösterdi. Takımını 10 kişi bırakmayı kabullenemeyen Değirmenci, acı içinde yerde yatan rakibi Karakaş'ın suratına tekme attıktan sonra sahayı terketti. Bir dişi kırılan ve dudağı patlayan Karakaş, oyuna devam etmek istedi. Oyun tekrar başladı. Ancak, 5 dakika sonra Karakaş, başının döndüğünü belirtip, oyundan çıktı. Karakaş, ambulans çağırılıp, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Karakaş'ın iç tarafı açılan dudağına 8 dikiş atıldı. Dallıcaspor'un 10 kişi tamamladığı maç 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

ÇİÇEK VERİP, ÖZÜR DİLEDİLER

Rakibinin suratına attığı tekme nedeniyle sporseverlerin tepkisini çeken Nazilli Sanayisporlu futbolcu Mehmet Değirmenci, takımdan gönderildi. Değirmenci'nin acımasızca rakibinin suratına attığı tekmenin fotoğraf ve görüntülerinin ulusal basında yer almasının ardından Nazilli Sanayisporlu Başkanı Abit Yaz, yönetim kurulu üyeleri ve teknik direktörü Ali Şemci ile Dallıcasporlu oyuncu Karakaş'ı işletmecisi olduğu Yeni Mahalle'deki fitness salonunda ziyaret edip, çiçek verdi, yaşananlar nedeniyle özür diledi. Ziyarette Dallıcaspor Başkanı Ajdan Anbarcı ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

FUTBOLCU İHRAÇ EDİLDİ

Maçta rakibinin yüzüne tekme atan oyuncuları Değirmenci ile daha maç bitmeden kulüple bağlarını kopardıklarını ifade eden Nazilli Sanayispor Başkanı Yaz, "Futbolseverlere daha iyi bir maç seyrettirebilmek, futbolcuların da maça daha iyi motive olmalarını sağlamak amacıyla, Dallıcaspor'la ortak olarak maçı Nazilli Şehir Stadı'nda oynama kararı aldık. Maça çıkarken tamamen centilmence geçmesi ümit ederken, bizim futbolcumuzun Kayhan'a yapmış olduğu hareket sadece arkadaşımıza yaptığı bir hareket değil, Türk futboluna yaptığı bir saygısızlıktır. Futbolcumuza, yaptığı o hareketten sonra soyunma odasına giderek eşyalarını toplamasını ilettim, kulüple bağlarını kopardık. Sanayispor olarak futbolcu arkadaşımız Kayhan'dan ve Kulübü Dallıcaspor'dan bir kez daha çok çok özür dileriz" dedi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yıllardır amatör ve profesyonel olarak futbol oynadığını ve bu tür bir hareketle karşılaşmadığını belirten futbolcu Kayhan Karakaş ise "ikili mücadele sonunda arkadan tekme yedim ve yerde kaldım. Orta hakem de yapılan hareket sonucu kırmızı kart göstermiş. Ben bunu görmedim bile. Arkadaşım da sinirlenip çeneme doğru tekme attı. Allah'tan çeneme geldi. Yüzüme veya burnuma doğru gelse neler olabilirdi düşünemiyorum. Bu hareketten dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu hareketin özrü yok. Artık olay hukuka yansıdı. Sonucu merakla bekliyorum" dedi.

"ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİRDİ"

Yaşanan olayın sportmenliğe yakışmadığını vurgulayan Dallıcaspor Kulübü Başkanı Ajdan Ambarcı da ölümle bile sonuçlanabilecek bu hareketin Türk futbolunda acı bir anı olacağını söyledi. Ambarcı, "Bugün bu olay tüm dünya basınında yer aldı. Adam öldürmeye kasıtlı bir olay faulden sonra kırmızı kartın ardından kalkıp bir de suratına tekme atması düşündürücü. Yani toplum psikolojimizin nerelere geldiğini gösteriyor. Keşke yaşanmasıydı. Şampiyonluk mücadelesi veriyorduk. Bu olay, hepimizi soğuttu. Kulüp yöneticilerinden bu tür konular için önlem almasını istedik" diye konuştu. Ambarcı, her yıl sezon başında Türkiye Futbol Federasyonu'na bin lira ödediklerini belirtip, "Bunun için profesyonel futbol müsabakalarında saha kenarında ambulans bekletilirken, amatör kulüplerin maçlarında bu yapılmıyor. O gün içinde futbolcumuz beyin kanaması geçirebilir veya boynu kırılabilirdi. Bunun için amatör kulüp maçlarında da ambulans bekletilmeli. Yoksa sezon başında bu paralar bizlerden niçin alınıyor" diye konuştu.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFUTBOLCU  TEKME  ÇİÇEK