UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL, BİENAL SAYESİNDE DÜNYANIN EN ETKİN SANAT ŞEHİRLERİ ARASINDA YER ALIYOR!..

İSTANBUL, BİENAL SAYESİNDE DÜNYANIN EN ETKİN SANAT ŞEHİRLERİ ARASINDA YER ALIYOR!..

İSTANBUL, BİENAL SAYESİNDE DÜNYANIN EN ETKİN SANAT ŞEHİRLERİ ARASINDA YER ALIYOR!..

ABD'nin önemli sanat platformlarından Artsy'de, güncel sanat alanında dünyanın en etkin ve ilham verici 15 kentini listeleyen bir haber yayımlandı. İstanbul'a bu listeye 12. sırada yer verilirken bu kararın başlıca nedeni olarak da uluslararası medya ve sanat çevrelerinde geniş yankı uyandıran 14. İstanbul Bienali gösterildi.
Bienalin İstanbul Modern'deki sergisi ise 2015'in en iyi müze sergileri arasında. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 5 Eylül - 1 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen ve 545 bin izleyiciye ulaşarak rekor kıran 14. İstanbul Bienali’nin uluslararası arenadaki yankıları devam ediyor.


Geçtiğimiz hafta, ABD’nin önemli sanat platformlarından Artsy’de, güncel sanat alanında dünyanın en etkin ve ilham verici 15 kentini listeleyen bir haber yayımlandı. İstanbul’a bu listeye 12. sırada yer verilirken bu kararın başlıca nedeni olarak da, uluslararası medya ve sanat çevrelerinde geniş yankı uyandıran 14. İstanbul Bienali gösterildi.

‘15 Sanat Şehri’ başlığıyla sunulan listede New York, Londra gibi merkezler, Sao Paulo, Singapur ve İstanbul gibi yükselen yıldızlarla aynı listede yer alıyor. Haberde, Carolyn Christov-Bakargiev tarafından şekillendirilen 14. İstanbul Bienali’nin, geçtiğimiz sonbaharda tüm dikkatleri Boğaz eksenine kaydırdığı belirtilirken, şehrin 30’dan fazla galeri, 10’un üzerinde sanat müzesi ve iki önemli sanat fuarına da ev sahipliği yaptığı vurgulanıyor. 

36 mekana yayılan 14. İstanbul Bienali’nin, İstanbul Modern’de yer alan “Kanal” başlıklı sergisi, ABD menşeli Blouin Art Info dergisi tarafından 2015’in en iyi müze sergileri arasında gösterildi.
MoMA, Art Institute of Chicago, Guggenheim, Whitney Museum of American Art gibi dünyanın önde gelen müzelerinin yer aldığı listede, Christov-Bakargiev’in İstanbul Modern’deki bienal sergisinde, bilim insanları, felsefeciler, tarihçiler, romancılar ve sanatçılar gibi farklı disiplinlerden katılımcıları bir araya getirerek, yılın en önemli sergilerinden birine imza attığı vurgulanıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Koç Holding sponsorluğunda 16 Eylül–12 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek 15. İstanbul Bienali’nin küratörü, 2016 yılında açıklanacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13